Beč šalje pomoć u Srbiju i Bosnu i Hercegovinu

22.05.2014

Na osnovu inicijative Zajednice srpskih klubova i koordinacionog odbora koji je uputio apel gradonačelniku Mihaelu Hojplu, grad Beč će uputiti 400 hiljada evra u Srbiju i BiH.

(c) dijaspora tv

Zajednica srpskih klubova u Beču i koordinacioni odbor osnovan povodom nezapamćenih poplava u Srbiji i Bosni i Hercegovini, 19. maja je uputio gradonačelniku Beča hitan apel za pomoć. U saopštenju, koordinacioni odbor je zamolio za pomoć u bilo kom obliku, u ovom teškom trenutku i obavestio gradonačelnika Beča, Mihaela Hojpla da su se građani Srbije i BiH već u velikoj meri aktivirali u prikupljanju humanitarne pomoći.

U toku jučerašnjeg dana bečki gradonačelnik je saopštio da će Grad Beč pomoći žrtvama elementarskih katastrofa u Srbiji i Bosni i Hercegovini i to novčanom donacijom od 400 hiljada evra. Polovina iznosa uplatiće se za hitnu pomoć, a druga polovina je namenjena za saniranje posledica od poplava. Sav novac biće ravnopravno podeljen između dve države.

Izbori EU koji se u nedelju 25 maja u drugom su planu zbog trenutne situacije na Balkanu.

“Nijedna izborna kampanja ne može biti toliko važna, koliko je važno pomoći žrtvama poplava u jugoistočnoj Evropi. Najveći prioritet je sada da pružimo najbržu pomoć ugroženima ” izjavio je Dr. Mihael Hojpl, gradonačelnik Beča.

Pod sloganom “Budimo solidarni i pomagnimo našim evropskim susedima”, austrijske humanitarne organizacije Nahbar in Not, Arbajter Samariter-Bund, Folkshilfe i još mnoge druge otpočeli su sakupljanje donacija za pogođena područja na Balkanu.
Više informacija o mogućnostima za doniranje kod navedenih institucija možete pronaći na zvaničnom sajtu Socijaldemokratske stranke Austrije (SPÖ)

DODATNA VEST  + VIDEO: Za Beč se pomoć podrazumeva

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava