Zaštita od provala: Brošura sa savetima za veću sigurnost stana i kuće

27.03.2015

Na inicijativu Grada Beča i Privredne komore Beča izašla je brošura pod nazivom „Sicher zu Hause“ („Sigurni u kući“). Ona nudi savete kako da se poveća sigurnost od provala u stanu ili u kući.

(c) pixabay

Brošuru „Sigurni u kući“ su, na inicijativu Mihaela Ludviga, koji je u gradskoj vladi nadležan za stambenu gradnju, i Valtera Rukera, predsednika Privredne komore Beča, uradili wohnfonds_wien i odeljenje za malu privredu i zanatstvo pri Privrednoj komori Beč, a u saradnji sa savetovalištem bečke kriminalne policije.

Stan i njegova bliža okolina su mesta na kojima svako želi da se oseća sigurnim i zaštićenim. Preventivne tehničke mere i dobri odnosi među komšijama pomažu da se pojača taj osećaj sigurnosti.

U vezi sa tim, Mihael Ludvig kaže: „Za mene je od velike važnosti da se svi stanovnici Beča osećaju sigurnim u svom domaćinstvu. Beč je jedan od najsigurnijih gradova na svetu i takav treba i da ostane. Meni je veoma stalo do toga, da se već i prilikom gradnje novih stanova vodi računa o aspektima bezbednosti. Najbolja zaštita od raznih delikata su bili i ostaju dobri odnosi sa komšijama.“

Finansijska podrška ugradnji sigurnosnih vrata

Grad Beča finansijski podržava ugradnju sigurnosnih vrata na stanovima od klase 3 protivprovalne otpornosti pa naviše koja odgovaraju standardu ÖNORM B5338 i koja imaju i odgovarajuću oznaku. Od 2005. godine do danas Grad Beč je dotirao ugradnju oko 28.000 sigurnosnih vrata sumom u visini od 11,6 miliona evra.
Nova brošura se može dobiti u sledećim institucijama: Wohnberatung Wien, Gebietsbetreuungen Stadterneuerungen, Wiener Wohnen Service-Center, Mieterhilfe, Infopoint der Abteilung Wohnbauförderung und Schlichtungsstelle für wohnrechtliche Angelegenheiten (MA 50) und Abteilung Stadterneuerung und Prüfstelle für Wohnhäuser (MA 25), Sparte Gewerbe und Handwerk der WKW, Kriminalpolizeiliches Beratungszentrum. Može se besplatno naručiti i telefonom od Infocentra Servisa za stanovanje grada Beča na broju 01 4000-8000 ili majlom: infocenter@wohnservice-wien.at.

Einbruchshemmende Wohnungseingangstüren – Förderungsantrag

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava