Beč šalje tri tone humanitarne pomoći za Bihać

16.03.2021

Grad Beč će poslati tri tone humanitarne pomoći za izbeglice u Bihaću, na zahtev gradonačelnika Bihaća, Šuhreta Fazlića. 

Foto © PID/Jobst

U Bihaću i okolnim gradovima nalazi se veliki broj migranata koji su trenutno smešteni na javnim površinama i van kampova. Brigu o tim ljudima preuzela je lokalna vlast.

Kako bi podržao lokalne institucije u zbrinjavanju ljudi u ovoj kriznoj situaciji, Grad Beč će  uputiti tri tone humanitarne pomoći sačinjenu od zaliha zdravstvenih institucija i Magistratskog odjeljenja MA 48. Gradonačelnik Michael Ludwig i ambasador Bosne i Hercegovine Kemal Kozarić poslali su pomoć na put od 500 kilometara.

“Ovim pomažemo bosanskim humanitarnim organizacijama koje na licu mesta brinu o migrantima, izjavio je gradonačelnik Beča, Michael Ludwig i naglasio da solidarnost nije samo parola za Grad Beč, nego deo svakodnevnog života.

“Posebno u kriznim vremenima je važno da se ukaže  pomoć van granica i pokaže međunarodna solidarnost”, istakao je Ludwig.

Humanitarna pomoć se sastoji od 1.200 navlaka za jorgane, 800 navlaka za jastuke, 400 čaršafa, 400 peškira, 300 prostirki za krevet te deset paleta sa odećom, ćebićima, dečijim krevetićima i pelenama. Humanitarna pomoć biće isporučena u Bihać ove nedelje.

Dostava ove pomoći se organizuje u saradnji sa gradskom upravom Bihaća. Pošiljku će dočekati humanitarna nevladina organizacija “SOS Bihać”. Zvanični prevoznik je kompanija ASORTA.

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava