Hitne službe u Beču koje rade za vreme praznika

24.12.2019

U vreme božićnih praznika, 24.,25. i 26. decembra , svi oni koji se razbole, ili su usamljeni, ili pak imaju neki drugi problem, mogu se obratiti bečkim zdravstvenim institucijama, telefonskim servisima i nekoj od brojnih dežurnih apoteka.

Svako od nas priželjkuje opuštajuće praznične dane u krugu porodice i prijatelja. Ali šta ukoliko se neko iznenada razboli, ogrebe, zaboli ga stomak ili dete povraća? Ukoliko nastala bolest i povreda nisu opasne po život, sigurno će pomoći i kućna apoteka, ali za veće zdravstvene probleme obavezan je savet lekara i njihova intervencija.

Opšta medicinska nega Bečlija je obezbeđena tokom narednih dana.

Potreban broj doktora koji telefonom daju hitne medicinske savete putem broja 141 je obezbeđen u dovoljnoj meri, a tako će biti sve do 6. januara dok traje raspust.  Pored toga, ordinacija medicinske službe na adresi Pillergasse 20, u 15. bečkom okrugu, otvorena je od 8:00 do 20:00 tokom vikenda, državnih praznika i  školskih raspusta i 24. i 31. decembra 2019. Ukoliko talas gripa dostigne veće razmere, hitna služba u Beču će tokom božićnih praznika, dodatno proširiti svoje kapacitete za kućne posete.

Hitna služba 141 je dostupna radnim danima od 19:00 do 7:00. Vikendom i državnim praznicima i 24. i 31. decembra – 24 sata.

Opšta medicinska akutna ordinacija AKH:  radnim danima od 16:00 do 22:00 časova,  vikendom, državnim praznicima i 24. i 31. decembra od 10:00 do 22:00 časova.

Od 1. decembra 2018. godine u Beču postoji i opšta medicinska akutna ordinacija u SMZ Ost / Donauspital,  a vikendom  i praznicima od 10:00 do 18:00 časova.

Pedijatrijska služba za hitne slučajeve tokom vikenda KiND u AKH i SMZ Sud / Kaiser-Franz-Josef-Spital: subotom, nedeljom, državnim praznicima i 24. i 31. decembra od 10:00 do 18:00 časova.

Besplatni telefonski zdravstveni saveti putem broja telefona 1450 pomoći će  kompetentnim savetima i pružiti informacije o najboljem načinu i mestu za lečenje.

NOVO U AUSTRIJI! Onlajn knjižara! Više od 40.000 naslova na srpskom jeziku! Kliknite na baner ispod i uplovite u carstvo knjiga!

 

Telefonsku pomoć možete dobiti na sledećim brojevima:

24-sata hotline za pomoć ženama (Frauennotruf) Broj telefona 01/ 71 71 9
Servis je dostupan ženama i devojkama od 14 godina starosti koje su žrtve seksualnog, fizičkog ili psihičkog nasilja.
Telefonski servis za duševne i emotivne probleme (Telefonseelsorge) Broj telefona 142
Svi oni koji se ne mogu obratiti ljudima u okolini mogu se javiti telefonskom savetovalištu grada Beča.
Savet na vezi (Rat auf Draht) Broj telefona 147
Ovaj servis stoji na usluzi deci, omladini i njihovim bliskim osobama kojima je potrebna stručna pomoć i saveti u vezi problema adolescenata
Psiho-socijalna služba grada Beča (Psychosoziale Dienste Wien) Broj telefona 01 / 313 30
Telefonski servis za psiho-socijalne probleme. Služba radi tokom celog dana.
FSW-KundInnen/Fond socijalni Beč-Telefon 01 / 24 5 24
Hitni slučajevi u vezi nege. Telefonski servis radi od 08:00 do 20:00 h .

Apothekenruf broj telefona: 1455
 Informacije  o dežurnim apotekama koje rade tokom noći i praznikom

Dnevni centar JOSI i Bečki servis za beskućnike P7 Caritas-a otvoreni su i na Badnje veče. Informacije o nužnom smeštaju za beskućnike možete pronaći ovde.

 

NAJNOVIJE VESTI – NASLOVNA OVDE

 

PROČITAJTE JOŠ I OVO:

Grip dolazi: Talas gripa se kreće iz Tirola prema Beču

Alergija na ubod pčele ili ose može biti opasna po život

Konkurs za tekstualne i vizuelne radove o materinstvu i bolestima reproduktivnih organa

Bašta u Beču: Mogućnost sopstvene parcele u Beču

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava