Beč: Predivni snimci grada iz orlovske perspektive

21.07.2018

Orlovi Frici i Bruno su se vinuli sa Dunavske kule u Beču i napravili neverovatne snimke grada iz ptičje perpektive.

© WienTourismus/ Red Bull Media House

Turistička organizacija Grada Beča organizovala je let orlova nad Bečom za vreme kojeg su uslikane mnoge znamenitosti. Ovo je prvi snimak nad nekim milionskim gradom sa kamerom koja ima mogućnost snimanja zapisa u 360 stepeni.

Još u oktobru 2017. godine orlovi Frici i Bruno su se vinuli sa Dunavske kule u Beču i napravili neverovatne snimke grada iz ptičje perpektive. Deo snimaka je napravljen iz balona nad baroknom palatom Švarcenberg u Beču.

Zatim se vreme pogoršalo pa su ovog proleća orlovi Daršan i Viktor izveli isti program i time upotpunili postojeće slike Beča.

Pre početka leta pažljivo je ispitano zdravstveno stanje ovih ptica. Za potrebe leta njihovi treneri i uzgajivači napravili su veoma lake rančeve na koje su pričvršćene kamere rezolucije 16:9 odnosno tzv. 360 kamere.

Na YouTube kanalu turističke zajednice Grada Beča posetioci mogu da pogledaju snimak orlovskog leta nad Bečom uz VR naočare kao i druge klipove poput letnjeg koncerta Bečke filharmonije pomoću kojih će doživeti Beč iz drugačije perspektive.

EuroComPR Beograd

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava