Sezona balova u Beču počinje s masovnim plesom u centru grada

07.11.2019

Sezona balova i maskenbalova u Beču počinje u ponedeljak 11.novembra, kada će centar Beča biće pretvoren u veliki podijum za ples i gde će veliki broj Bečlija i turista zajedno odigrati brojne plesove.

Veliki broj Bečlija, plesnih škola i turista okupiće se u ponedeljak, 11. novembra u samom centru Beča, na Grabenu, gde će svi zajedno odigrati brojne plesove. Ovim događajem zvanično otpočinje sezona balova i maskenbala u Beču koja traje čitavu zimu, a u okviru koje se održi više od 450 balova i na hiljade maskenbala. Početak masovnog plesa je, kao i svake godine, zakazan u 11 sati i 11 minuta.

Ovom prilikom , ljubitelji plesa i dobre zabave svih uzrasta imaće priliku da plešu tradicionalne bečke plesove: Quadrille, Waltzer i Galopp, a posebnu čar daće muzika koju će svirati Orkestar gardista austrijske vojske.

Za učešće na “Početku maskembala” (Faschingbeginn) nije potrebno biti stručnjak za plesanje, jer će na Grabenu biti prisutani i instruktori plesa koji će pokazivati osnovne korake. Sve Bečlije, koje dođu u centar Beča, očekuju i besplatne poslastice.

Organizatori ovog događaja su plesne škole Grada Beča, koje u sezoni balova rade punom parom i svojim profesionalnim igranjem otvaraju brojne manifestacije tj. balove u Beču.

Ipak, iz Udruženja bečkih škola plesa naglašavaju da je cilj ovog događaja pre svega dobra zabava i pozitivno raspoloženje Bečlija.

 

Ples: Jedan od omiljenih hobija Austrijanaca

Jive, Rumba ili bečki valcer sve su ovo omiljeni plesovi u Austriji i važno je znati plesati.  U Beču postoji 25 plesnih škola, koje  nude kurseve plesa za sve uzraste. Većina njih je visokog obrazovnog nivoa sa dobijanjem sertifikata o položenom kursu. Oko 250.000 Austrijanaca bar jednom nedeljno posećuju plesnu školu i većina njih svojim stečenim znanjem ulepšavaju brojne balove u Beču.

U austrijskoj prestonici svake godine se održi preko 450 balova, a najposećeniji događaji broje i do 6.000 posetilaca. Najznačajniji balovi u Beču su tradicionalni „Operski bal“, „Bal Bečkih filharmoničara“ i „Bal bečkih kafedžija“, zatim „Bal Crvenog krsta“ pred Božić i „Novogodišnji bal“, balovi različitih sektora kao što su „Naučni bal“, „Bal pravnika“ i „Concordia bal“, zatim dobrotvorni balovi kao što je „Life bal“ i mnogi drugi.

 

NAJNOVIJE VESTI PROČITAJTE ovde

 

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava