Klizalište u Beču: “Ledeni san” ispred Rathaus-a

16.01.2020

Klizalište „Ledeni san“ ispred Rathaus-a je jedinstvena, i u svetu poznata, manifestacija i ponos grada Beča. Održava se svake zime već 25 godina, na veliku radost Bečlija i brojnih turista iz celog sveta.

(c)stadtwienmarketing_Christian-Houdek

I ove godine ljubitelji klizanja u Beču imaju priliku da uživaju u ovom zimskom sportu i to na jedinstven način, na otvorenom, na trgu ispred gradske kuće Rathaus. Klizalište se prostire na površini od 9.000 kvadratnih metara, i na njemu sve generacije imaju priliku da sa manje ili više elegancije klizaju na ledu.

Posle takozvanog  “Malog ledenog sna” koji je bio sastavni deo najveće Božićne pijace u Beču,  isti prostor je pretvoren u pravo spektakularno klizalište koji se zove “Bečki ledeni san”. Zvanično otvaranje je 22. januara 2020. godine, a istog dana od 19:00 do 22:00 časova, klizalište je povodom početka sezone, otvoreno za sve sa besplatanim ulazom.

Bečki ledeni san nudi jedinstvenu sportsku zabavu u centru grada od 1996. godine. Od jednog klizališta veličine hokejaškog terena, ovo  klizalište je postalo jedno od tri najveća mobilna klizališta u Evropi, površine oko 9.000 m2, koje svake sezone poseti oko 750.000 posetilaca iz zemlje i inostranstva.

© Wolfgang Zajc

Romantične ledene staze kroz Rathauspark, nekoliko velikih klizališta i novo, svetsko jedinstveno klizalište na spratu, pretvaraju Rathausplatz svake zime u pravi raj za klizanje sa nenadmašnom kulisom. Besplatni prostori za vežbanje, servis za iznajmljivanje opreme, osam klizališta, besplatno klizanje na ledu za bečke škole i vrtiće, rustikalna alpska koliba sa gastronomijom i muzički program sa živom Di-džej muzikom, upotpunjuju ponudu i čine da Bečki san bude glavni zimski događaj u Beču. Bečki koncept klizališta je do sad  kopiran mnogo puta širom sveta, ali original je original.

 

Atrakcije na najvećem bečkom klizalištu

Bečki ledeni san će I ove godine imati dva nivoa, zapravo ledenu stazu i terasu “Sky Rink”. Prilaz do ledene terase je delimično natkriven, sa impresivnim svetlosnim efektima u večernjim satima. Pored toga, besplatni dečji prostor biće proširen i nadograđen dodatnim prostorom za sedenje.

Tokom prepodneva klizalište u centru Beča ispred Gradske kuće Rathaus, ponajviše koriste đaci koji dolaze sa svojim nastavnicima, a tokom večeri, u predivnoj atmosferi, mogu se videti klizači svih starosnih dobi.

Za početnike je na  raspolaganju poseban teren na kome mogu vežbati besplatno. U okviru Bečkog ledenog sna, svi koji ne poseduju svoje klizaljke, mogu ih iznajmiti, a na raspolaganju su  oko 2. 000 pari  u brojevima od 23 do 52 , kao i zaštitne kacige.

Klizalište Bečki ledeni san krase dekoracije i osvetljenje kao iz bajke, a radno vreme je svakog dana od 10:00  do 22:00 časova. Za ljubitelje karlinga (olimpijski sport sličan boćanju) na raspolaganju su posebna polja za igru.

Pored sportske ponude posetioce očekuju dobra zabava, muzika, brojni kulinarski specijaliteti i nezaobilazan punč i  topla čokolada.

 

Na dan otvaranja besplatno klizanje na ledu

Bečki ledeni san tradicionalno započinje sezonu uvodnom predstavom, tako da će ove godine 22. januara u 19:00 sati austrijska profesionalna klizačica Jasmine Wallner i njen tim “Inspiration Ice Shows” izvesti nezaboravan šou na ledu, a dame iz hokejaškog tima “EHV-Sabres” će takođe pokazati svoje znanje i iskustvo na ledu.

Tom prilikom sezona će biti otvorena rečima gradonačelnika Mihaela Ludviga – „led je slobodan“. Tada će poznato bečko klizalište  biti otvoreno za sve posetioce uz besplatan ulaz.

25. Bečki ledeni san
Otvaranje 22. januara 2020. od 19.00 do 22.00, slobodan ulaz za sve
22. januara do 1. marta 2020. godine radno vreme od 10:00 do 22:00 časova

 

Cenovnik i  popust u internet prodavnici

Ulaznice  se mogu lako kupiti i onlajn ( sa 10% popusta) i na taj način izbegnu čekanja na šalterima, kao i klizaljke i ormarići.

Cena ulaznice je 8,00 € za odrasle, a za decu 5,50 €. Više o klizalištu, mogućim popustima i  cenama možete pročitati na zvaničnoj internet stranici.

Ljubitelji klizanja mogu uživati u ovom sportu i  na brojnim klizalištima u Beču koja su otvorena od oktobra do marta.

 

PROČITAJTE I NAJNOVIJE VESTI  OVDE

 

NOVO U AUSTRIJI! Onlajn knjižara! Više od 40.000 naslova na srpskom jeziku! Kliknite na baner ispod i uplovite u carstvo knjiga!

 

PROČITAJTE JOŠ I OVO: 

Nova bečka atrakcija: Zoološki vrt dobio novog stanovnika

Super zimsko piće: Punč ili kuvano vino, pitanje je sad´!

Klizališta u Beču: Raznovrsna ponuda za početnike i profesionalce

Zimska atrakcija u Beču: Čamac za put oko sveta

 

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava