Beč: Vakcinisanje na Dunavskom ostrvu bez termina

09.07.2021

Pored lokacije na Rathausplatz-u, u Beču je moguće vakcinisati se bez predhodne rezervazije termina i na Dunavskom ostrvu (Donauinsel).

Foto (c) pixabay

 

Gradske vlasti u Beču omogućile su svojim sugrađanima vakcinisanje bez predhodne rezervacije na prometnim mestima, a jedan od prvih je Rathausplaz gde je u toku Filmski festival.

Međutim, posle velikog interesovanja i gužvi na koje su vladale na Rathausplatz, Grad Beč je odlučio da otvori još jednu lokaciju za vakcinisanje bez termina. Bečlije će ubuduće moći da prime vakcinu i na Dunavskom ostrvu (Donauinsel).

Od subote 10. jula 2021. godine na Dunavskom ostrvu u Beču biće omogućeno vakcinisanje protiv koronavirusa bez prethodne rezervacije termina. Tačna lokacija gde će se vršiti vakcinacija je  Sportsko ostrvo (Sportinsel) preko puta školskog broda. Svi zainteresovani na vakcinaciju mogu doći javnim prevozom, metro linijom U1, stanica Donauinsel.

Na ovoj lokacije vakcinisanje bez prethodne rezervacije termina biće petkom od 14:00 do 22:00 časova, dok će vikendom (subota i nedelja) radno vreme biti od 11:00 do 22:00 sata.

Svi stariji od 18 godina dobiće vakcinu Johnson & Johnson, dok će se mlađi od 18 godina biti vakcinisani  Pfizer/BioNTech vakcinom.

Potrebno je sa sobom poneti lični dokumenat  i zdravstvenu e-card karticu.

Zdravstvene vlasti grada Beča očekuju dnevno između 100 i 120 osoba koje će se vakcinisati na poznatom bečkom izletištu Donauinsel.

Vakinisanje na Rathausplatz-u  sprovodiće se do samog kraja Filmskog festivala 4. septembra,  u periodu od 17:00 sati do 22:00 časova.

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava