Od marta 2022. naplata parkiranja širom Beča

25.06.2021

Odluka o naplati parkinga u celom Beču je donesena, a njena primena trebala bi stupiti na snagu od 2022. godine.

Foto: (c) stadt-wien.at

Od 1. marta 2022. godine u svim bečkim okruzima postojaće jedinstvena nalepnica za parkiranje. Tako će od 2022. godine parking nalepnice trebati i u Hietzingu, Liesingu, Floridsdorfu i u Donaustadtu koji su do sada bili izuzeti od naplate parkinga.

Dakle, u svim okruzima od 1. marta 2022. godine parkiranje u celom Beču dozvoljeno je samo sa nalepnicom za parkiranje ili kartom za parkiranje. Od tada u većem delu Beča više nije moguće besplatno parkiranje. Od sledeće godine u Beču će važiti jedinstveni propisi o parkiranju. Cena i trajanje parkiranja biće standardizovani za sve okruge.

Izuzeci od nalepnice za parkiranje ili parking karte biće napravljeni samo u pojedinim retko naseljenim oblastima, kao i komercijalna ili industrijska područja.

Nalepnice za parkiranje kupljene pre marta 2022. godine još uvek će važiti do redovnog isteka dozvole i takođe se priznaju za nove periode i zone. Nakon isteka stare nalepnice za parkiranje, izdaće se nova nalepnica za parkiranje koja je prilagođena novom vremenu i tarifama.

Nova nalepnica za parkiranje u Beču košta 10 evra mesečno.

 

Dobri razlozi za upravljanje parking prostorom

Upravljanje parking prostorom na ovaj način donosi bolji kvalitet života svima i više besplatnih parking mesta za Bečlije, manji promet, bolji kvalitet života i uspešniju zaštitu klime. Prihod od parkinga biće uložen u dalje širenje javnog prevoza. Ulagaće se, na primer, u proširenje podzemne železnice i nove tramvajske linije u urbanim četvrtima.

 

Ako imate bilo kakvih pitanja u vezi sa parking kartama ili parkingom u Beču, možete kontaktirati Infoline Straße und Verkehr.

Telefon: 01 955 59 (od ponedeljka do nedelje od 7 do 18 sati)
E-pošta: Infoline_Strasse-Verkehr@vien-info.at

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava