Bečki aerodrom: Za putovanja potrebni međunarodno priznati dokazi o vakcinisanju i PCR testu

11.03.2021

Aerodrom u Beču u 2021. godini očekuje 12,5 miliona putnika ili porast od 40 % iz predkriznog perioda. Uprava Bečkog aeodroma zahteva uvođenje priznanja dokaza o vakcinisanju ili PCR testiranju na međunarodnom nivou.

(c) pixaby

Za izlazak iz krize i smanjenje svakodnevnih gubitaka poslovanja, uprava Bečkog aeodroma zahteva uvođenje priznanja dokaza o vakcinisanju ili PCR testiranju na međunarodnom nivou, te ukidanje ograničenja putovanja za osobe koje su vakcinisane, koje su prebolele koronavirus ili imaju negativan PCR test.

Usled krize uzrokovane pandemijom koronavirusa,  dobiti i investicije Bečkog aerodroma u poslovnoj 2020. godini jasno su smanjene. Dok su investicije za proteklu godinu iznosile 79,9 miliona eura, ove godine su planirane u iznosu od 62 miliona eura.

Protekle godine broj putnika je zbog korona krize smanjen na 7,8 miliona, što je najmanji broj od 1994. godine. Dostizanje predkriznog nivoa će potrajati, s obzirom na to da dnevni putnički promet ne iznosi ni 10 % od uobičajenog, a naredni meseci će biti skromnih rezultata.

Međutim, i pored  niskog rasta poslovanja u prvoj polovini 2021. godine, na Aerodromu u Beču se u 2021. godini očekuje 12,5 miliona putnika ili porast od 40 % iz predkriznog perioda. Da bi se očekivanja uprave aerodroma ispunila potrebno je provesti i što brže vakcinisanje stanovništva.

Digitalizacija može u ovom slučaju biti od velike pomoći. Aviokompanije prate putnike tokom celog procesa putovanja, uspostavljene su digitalne aplikacije i kontrole na svakoj lokaciji aerodroma u svetu.

“Potrebno je brzo delovanje, jer su pripreme za predstojeću sezonu odmora u punom jeku. Naime, jedna trećina Austrijanaca planira ovogodišnji letnji odmor provesti u inostranstvu”, kaže dr. Günther Ofner, direktor Bečkog aerodroma.

 

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava