Vienna Pillow Fight Day 2018: Leteće perje u Hofburgu

25.03.2018

Ulične borbe jastucima s perjem, održavaju se u celom svetu pa će se i u Beču održati ova zabavna manifestacija. Radi se o događaju Pillow Fight Vienna.

 Druga polovina marta i početak aprila rezervisani su za obračune perjanim jastucima širom planete, od Budimpešte i Londona, preko Hong Konga do Bostona i Čikaga. Manifestacija pod nazivom “Pillow Fight Day” na kojoj na sve strane leti perje najpre je organizovana sa ciljem obaranja svetskog rekorda u broju učesnika, a poslednjih godina povod za održavanje  je samo zabava. Učesnici kažu da je veoma zabavno i da sebe rasterete od nagomilanog stresa.

Međunarodni dan tuče jastucima prvi put je organizovan 2008. godine, a Beč je nakon nekoliko godina takođe prihvatio ovu zabavnu manifestaciju. Vienna Pillow Fight Day se tradicionalno održava u unutrašnjem dvorištu palate Hofburg, a i ove godine će doći, uglavnom, mlade Bečlije i dati sebi oduška u borbi sa jastucima na manifestaciji. Ukoliko vas zanima ova vrsta zabave,   ne propustite retku priliku da se zabavite u borbi koja se završava na karakterističan način, dok se jastuci ne otvore od borbe i ne počne da leti perje.

 

Vienna Pillow Fight Day 2018

Bečka borba s jastucima (Vienna Pillow Fight Day) održaće se u subotu, 7. aprila 2018. na lokaciji Innere Burghof u Hofburgu.
Sastanak učesnika je zakazan u 15:00 časova, a borba će početi nakon što se okupljeni podele u dve grupe i svojim perjanim jastucima krenu u borbu jedni protiv drugih, dok svi ne budu potpuno iscrpljeni.
U ovoj “igri bez granica” jedina pravila su da se koriste što mekši jastuci, da se udara nežno, i da se pre početka bitke skinu naočare i drugi predmeti koji mogu da prouzrokuju povrede. Takođe, nema udaranja osoba koje fotografišu i snimaju.
Tačna lokacija perjanog bojnog polja, vreme i detalje okršaja saznajte preko Fejsbuka.

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava