Metro stanica Roßauer Lände u pravcu Heiligenstadt-a zatvorena za putnike

26.11.2018

Bečka metro linija U4 se godinama već renovira i zbog toga se, periodično, zatvaraju pojedine stanice. Sledeća na redu je stanica Roßauer Lände, i ta strana prema Heiligenstadt-u.

Foto (c) Fb Wiener Linien

Bečka metro stanica Roßauer Lände na liniji U4 biće dodatno sanirana. Deo stanice  prema Heiligenstadt-u  od 26. novembra, zatvorena je za putnike, dok će vozovi prolaziti bez zaustavljanja.

Do kraja novembra, na drugoj strani , u pravcu Hütteldorfa, radovi će biti kompletno završeni, a putnici već mogu da ulaze i silaze na ovom delu Roßauer Länd.

Ulazni prostor ove stanice bečke metro linije U4 koji je dizajnirao Otto Wagner ponovo je zasijao u novom renoviranom izdanju. Obavljena je rekonstrukcija stepenica i prilaza, fasada i unutrašnjost stanice su takođe popravljeni, kao i originalne podne pločice.

Očekuje se da će modernizacija stanice Roßauer Lande trajati do leta 2019. godine.

Ovo je inače najveća modernizacija u istoriji bečke podzemne željeznice pod nazivom „NEU4“ u koju će grad Beč i Bečke linije uložiti oko 335 miliona evra. U sklopu sveobuhvatne modernizacije biće rekonstruisane  staze i šine, kao i  plafoni tunela i  stanice. Prvi radovi su počeli u  proleće 2014. , a trajaće do 2024., s tim da obimni radovi  od 2019. godine više neće uticati na rad U4 i  prevoz putnika.

Ove godine,  bečki metro U4 proslavio je svoj 40 jubilej, od kada je 1978. godine  prvi put pušten u saobraćaj,  i  to od Heiligenstadt-a do Karlsplatz-a. Danas je linija U4 dužine 16,5 kilometara i treća najduža metro  linija u Beču.

Bečki metro U4 prevozi svoje putnike kroz ukupno 20 stanica, i to  od Karl-Mark-Hof-a u Heiligenstadt-u do kapija zoološkog vrta (Lainzer Tiergarten) u Hutteldorf-u. Takozvana „zelena linija“  ne predstavljaju samo boju metro linije, već ima  i posebno značenje jer se neki od najlepših parkova i zelenih površina Beča nalaze na trasi metroa  U4.

 

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava