Grad Beč pomaže malim preduzećima sa 3,8 miliona evra

10.09.2018

Grad Beč, Privredna komora Beča i Privredna agencija Beča uložiće skoro 3.8 miliona evra u do sada najveću tzv. „brzu“ pomoć malim firmama tokom izgradnje metroa u Beču.

Alexander Biach (Stv.Direktor Wirtschaftskammer Wien), Walter Ruck (Präsident Wirtschaftskammer Wien), Finanzstadtrat Peter Hanke und der Geschäftsführer der Wirtschaftsagentur Wien Gerhard Hirczi (v.l.n.r.) das neue U-Bahn-Soforthilfspaket vor. (c) PID/David Bohmann (Bild: zVg)

Pod motom „Novi metro za Beč, brz novac za preduzeća“ Grad Beč, Privredna komora Beča i Privredna agencija Beča uložiće skoro 3.8 miliona evra u do sada najveću tzv. „brzu“ pomoć tokom izgradnje metroa u Beču. Širenje javnog prevoza u jednom rastućem gradu poput Beča je neophodno, međutim, istovremeno, izgradnja nove metro linije  U5 i preseljenje linije U2 predstavljaju  izazov za bečke kompanije. Zbog svoje lokacije u prizemnim zonama profitiraće oko 700 malih preduzeća koja će biti pogođena projektom izgradnje nove i pomeranja stare metro linije.

„Zdrava osnova visokog životnog kvaliteta počiva na aktivnim malim preduzećima, koja bi se zbog izgradnje metroa mogla naći pred izazovima. Zato je za mene bila važna stvar to što su grad Beč, Privredna komora Beča i Privredna agencija Beča organizovali do sada najveću „brzu“ pomoć, pružajući bečkim malim preduzećima pomoć jednostavno, efikasno i bez birokratije“, izjavio je član gradskog veća za privredu Peter Hanke.

Mala preduzeća koja su članovi Privredne komore Beča, imaju manje od pedeset zaposlenih i imaju godišnji promet manji od 10 miliona evra mogu se od prvog novembra 2018. godine prijaviti za „brzu“ pomoć. Pri tome preduzeće mora biti ugroženo zbog izgradnje metroa na minimalno dva načina i u periodu od minimalno pola godine (npr. pogled na preuzeće je ugrožen kroz gradilište i vozila za isporuku ne mogu da mu priđu zbog radova izgradnje). Posebno se ističe brza i fleksibilna pomoć u momentu kada je neophodna, a ne naknadno.

Na taj način rešavaju se dva problema: preduzećima se individualno pruža finansijska podrška, kao i PR-podrška, tako što se korisnici informišu da su preduzeća otvorena uprkos izgradnji.

Ovako velika suma novca od 3,8 miliona evra, koja će do 2021. godine biti izdvojena u ovu svrhu, neophodna je, jer su izazovi izgradnje metroa u gusto izgrađenim centralnim gradskim oblastima mnogo drugačiji nego na obodima grada.

 

PROČITAJTE I NAJNOVIJE VESTI – NASLOVNA OVDE

 

PROČITAJTE JOŠ I OVO: 

Beograd i Beč sada povezuje i Sporazum o saradnji

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava