“Leto u MQ” : Letnja sezona u Museumsquartier

09.05.2018

Bečki muzejski kvart "MuseumsQuartier" zvanično otvara letnju sezonu 12. maja. Manifestacija, sa raznovrsnim programom, traje punih 5 dana.

Museumsquartier je najveći kulturni kvart na svetu i jedno od omiljenih mesta za druženje Bečlijama, posebno među omladinom. Leti se posetioci opuštaju na “Enzis”-ima, popularnim raznobojnim klupama, a zimi se, uz dobru muziku, služi čuveni punč.

Ove godine “Leto u MQ” počinje u subotu, 12. maja 2918. u 19:00 časova, koncertom Bečkih simfoničara u Glavnom dvorištu. U narednih  dana, tačnije do 17. maja, svi muzeji, galerije i ostale kulturno-umetničke institucije ovog areala imaće dan besplatnog ulaza i raznovrstan  muzički program, od klasične muzike do hip-hopa.

U sklopu Bečkog muzejskog kvarta su oko 60 kulturnih institucija, udruženja i inicijativa koje su svoj dom,od 2001. godine, našle u šarolikom arealu od 7.000 kvadratnih metara.

Za otvorenje letne sezone predviđeno je i testiranje parka skulptura “MQ Amore”. Dvanaest skulputura u obliku staza za mini golf pozivaju na aktivan doživljaj savremene umetnosti. Staza za boćanje, Silent Disco i bazen Muzejskog kvarta samo su deo zabavnog programa na otvoranju letnje sezone.

“Leto u Museumsquartier” traje do 1.septembra, a brojne kulturne institucije pripremile su zanimljive programe.

Muzej moderne umetnosti MUMOK predstaviće detalje velike izložbe “Dvostruki život”. Likovni umetnici “stvaraju muziku” koja će biti predstavljena 22. juna. Arhitektonski centar  je pripremio obilazak izložbe “SOS Brutalizam”. “Spasite betonska čudovišta!” je ujedno i prva svetska izložba brutalističke gradnje od 1953. do 1979.godine.

Kunsthalle za letnju sezonu priprema izložbu “Ydessa Hendeles. “Death to Pigs” i zajedničku izložbu s Muzejom istorije umetnosti “Stari majstori sreću savremenu umjetnost”. Najposjećeniji muzej Leopold, na leto između ostalog poziva na jubilarnu izložbu o Egonu Schieleu.

PROČITAJTE JOŠ I OVO: 
Beč za decu: Ponude bečkih muzeja za najmlađe

 

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava