Bečki privrednici: Podrška SWVW malim i srednjim preduzećima

12.12.2014

Bečki privrednici sa malim i srednjim preduzećima će dobiti punu podršku od Socijaldemokratskog privrednog saveza Beča (SWV Wien) ukoliko pobedi na izborima za Privrednu komoru (Wirtschaftskammer).

Izbori za Privrednu komoru grada Beča održaće se 24. do 26. februara 2015. godine. Socijaldemokratski privredni savez Beča (SWV Wien) otpočeo je svoju kampanju sa namerom da u većoj meri učestvuje u radu Privredne komore. SWV je dobio punu podršku socijaldemokratskih funkcionera, pre svega gradonačelnika Beča Michaela Häupla i njegove zamenice Renate Brauner.

“Privrednu komoru moramo obnoviti na takav način da ona predstavlja interese većine članova”, izjavio je predsednik SWV-a, Franz Strobl, nezadovoljan sadašnjim stanjem u Privrednoj komori.

Raznolikost na bečkom tržištu mora da bude prioritet Privredne komore, a za to je neophodna veća podrška malim i srednjim preduzećima, koju SWV obećava u svojoj predizbornoj kampanji.

Ukoliko pobedi na izborima za Privrednu komoru (Wirtschaftskammer), Socijaldemokratski privredni savez Beča (SWV Wien) pružiće podršku pre svega malim i srednjim preduzećima i zalagaće se za demokratizaciju ove institucije.

Najveći rival SWV-u je Privredni savez Narodne partije (ÖVP-Wirtschaftsbund), koji trenutno upravlja Privrednom komorom. Kako bi se lakše shvatile razlike između ova dva privredna tabora, treba znati da socijaldemokrate tradicionalno podržavaju radnike i male privrednike, dok su narodnjaci na strani velikih kompanija.

“Mi” u Socijaldemokratskom privrednom savezu Beča

Važan faktor u predizbornoj kampanji bečkog SWV-a je i referat “Mi”, na čijem je čelu samostalni bečki privrednik Darko Marković. Procenjuje da oko trećina bečkih privrednika ima strano poreklo, a najveći broj njih potiče iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Srbije.

“Mi” je referat za etničku privredu u Beču, osnovan 17. aprila 2014. sa ciljem da podrži i promoviše privrednike sa prostora bivše Jugoslavije. Njihov prvi veći projekat je štampanje i besplatna podela kupona (Gutscheinheft) sa popustima firmi koje su u vlasništvu privrednika poreklom iz bivše Jugoslavije.

 

PROČITAJTE I NAJNOVIJE VESTI – NASLOVNA OVDE

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava