Humanitarna priredba za Timočku krajinu u Beču

18.12.2014

U želji da se pomognu najugroženije porodice u poplavljenim selima u istočnoj Srbiji, u Beču je održana humanitarna priredba pod nazivom Zajedno za Timočku Krajinu.
Udruženje Slovenska Unija iz Beča, na čelu sa predsednikom Stevanom Raducićem, organizovalo je humanitarno veče kako bi se sakupio novac za najugroženije porodice u istočnoj Srbiji. Ova humanitarna manifestacija održana je 15.decembra 2014. godine u sali Haus der Begegnung u 15. bečkom okrugu.
Organizaciji i učešću pridružili su se udruženje Podvrška i KUD Bambi čiji je kompletan ansambal održao izuzetno lep koncert. Ovu humanitarnu akciju, svojim nastupom, podržali su i poznati muzičari Olgica Cekić, Ljubiša Božinović i Slaviša Vančević i drugi.
Prodato je ukupno 166 ulaznica (830 evra). Ostatak je prikupljen od dobrovoljnih priloga (468 evra), a 200 evra od lutrije, što je ukupno 1.500 evra. Novac će tokom decembra biti direktno uručen žrtvama poplava i sve će biti dokumentovano i javno objavljeno. Iako je prikupljeno 1.500 evra , sigurno ne dovoljnih za resavanje svih nedaća, organizatori se nadaju nastavku prikupljanja humanitarne pomoći.
Sve u svemu značajan gest i lepa priredba koja nikoga od prisutnih nije ostavila ravnodušnim jer je svaka izgovorena reč i svaka tačka imala svoju poruku.
Dokaz da naši zemljaci u istočnoj Srbiji , ipak, nisu zaboravljeni.
Više informacija o humanitarnoj akciji u Beču moćete dobiti na broj telefona 0664 17 333 00.

„Ujedinimo srca- za istočnu Srbiju"

Kada je u pitanju istočna Srbija , očigledno je da izostala humanitarna akcija kao što je bila ona za Obrenovac. Nije da se nije pomagalo, ali nekako vidno manjim intezitetom. Najviše su pomogli oni koji su lično pogođeni, tačnije poreklom vezani za ovaj kraj Srbije. Jedni od retkih su i Fondacija „Ana i Vlade Divac” i Medijski javni servis Srbije (RTS) sa akcijom „Ujedinimo srca- za istočnu Srbiju", kako bi apelovali na pomoć istočnoj Srbiji i svi zajedno pokušali da pomognemo i ovim našim sunarodnicima u Kladovu, Tekiji, Majdanpeku, Boljetinu, Grabovici i drugima.
Kako se navodi u saopštenju žitelji istočne Srbije i dalje su u blatu i mulju, mnogi nemaju krovove nad glavom, oštećene su im škole, nemaju ogrev za zimu niti dovoljno sredstava da samostalno saniraju sve oštećeno ili porušeno. Više o akciji na zvaničnom sajtu RTS-a.

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava