Beograd i Doček Nove? Dobra ideja!

21.12.2017

Za doček 2018. godine u Beograd pristiže veliki broj turista, a razlog tome su brojne manifestacije, koncerti i noćni provod.

Sudeži po najavama Beograd garantuje  spektakularan Novogodišnji doćek. I ove godine Beograd je za najluđu noć pripremio sjajne koncerte i brojne kulturne manifestacije, ali i brojna klupska dešavanja. Turisti koji planiraju da  novogodišnje praznike provedu u Beogradu imaće prilike da uživaju u nizu manifestacija pod nazivom „Beogradska zima“ u čijem je sklopu i “gradski” doček 2018. godine.

Zagrevanje za najluđu noć je već uveliko započelo. U poslednjoj nedelji decembra nastupaju rok i pop muzičari iz Srbije i iz inostranstva. Beograd je, razume se, pun novogodišnjih atrakcija i za najmlađe kojima su na raspolaganju klizališta, dečije predstave, Trg bajki i još mnogo toga.

Gradski  doček Nove godine, 31. decembra uveče, organizuje se na platou ispred Narodne skupštine. Nastupaju Aca Lukas, Riblja čorbaŽeljko Samardžić i Balkanika. Grupe Van Gogh i Zana sviraju 30. decembra, a dan ranije na Savskoj promenadi posetioci mogu čuti i Ortodox Celts i bend Ničim izazvan.

Dešavanja se nude na čak 15 gradskih lokacija. Na Trgu Nikole Pašića, Trgu republike, platou ispred Skupštine Srbije, Tašmajdanu, ispred TC „Rajićeva“ itd.  Od 25. do 28. decembra na Trgu republike traje manifestacija „Muzički dani” sa nastupima rok, hip-hop, elektro i pop-formacija.

U drvenim kućicama na Trgu republike, koje su u međuvremenu postale jedan od simbola Nove godine u Beogradu, i ove godine se prodajui suveniri, novogodišnji nakit, ukrasi, topla pića i slatkiši.

Beogradska zima za pamćenje

“Beogradska zima” traje dva meseca i obuhvata niz manifestacija za decu i odrasle. Pored novih dešavanja nude se i ona “stara” za koja su građani pokazali veliko interesovanje. “Beogradska zima” i ove godine nudi „Trg otvorenog srca“ (Trg republike, do 15. januara) i „Trg bajki“ (ispred Opštine Zvezdara, do 30. decembra). Dalje je na programu veliki broj koncerata, predstava i događaja za decu koji se održavaju na Trgu republike, ispred TC „Rajićeva“ i na Kalemegdanu. Ispred Hrama Svetog Save biće prvi put organizovano i takozvano Božićno seoce.

“Trg otvorenog srca” koji je otvoren do 15. januara već godinama privlači pažnju Beograđana, pa će i ove godine biti verovatno jedno od najposećenijih mesta u prestonici. Turistima je cela zamisao takođe interesantna jer tu mogu popiti kuvano vino, ali i kupiti autentične proizvode iz Srbije. Naravno, neće izostati ni već tradicionalna Ulica otvorenog srca, poznata humanitarna manifestacija koja se u Svetogorskoj ulici održava 1. januara 2018.

Od sredine decembra biće otvoreno čak 15 klizališta, od kojih su najatraktivnija na Adi Ciganliji, Trgu Nikole Pašića, Tašmajdanu, kod Muzeja savremene umetnosti, ispred Muzeja savremene umetnosti na Ušću i u naselju Stepa Stepanović. Sve o klizalištima u Beogradu ove zime pročitajte na LINKU!

Ove godine se po prvi put otvara “Božićno seoce” koje će kod hrama Sv. Save biti otvoreno od 4. do 28. januara 2018.

Detaljni program “Beogradske zime” naći ćete na ovom LINKU.

Doček u restoranima i klubovima

Za mlađe je odlazak na doček Nove godine u neki od popularnih klubova čest izbor. Dosta mladih ljudi na jednom mestu, moderna muzika – uglavnom nastup popularnih estradnih umetnika i vesela atmosfera su glavni razlozi zašto se mladi odluče da Novu godinu dočekaju u klubovima.Za one koji žele da veče provedu u svečanoj atmosferi, restorani doček Nove godine obeležavaju u znatno drugačijem maniru od klubova. 

U svakom slučaju, kada je reč o dočeku Nove godine u Beogradu, najvažnije da donesete odluku da ćete upravo u njemu ispratiti staru i dočekati novu 2018. godinu! Za izbor lokacije nećete pogrešiti ma šta god odaberete! Svuda će to biti ludi provod u najluđoj noći!

 

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava