Air Serbia uskoro uvodi šest novih linija ka Evropi i Bliskom Istoku

11.02.2020

Air Serbia uskoro uvodi još 6 linija, a prema ekspertima koji prate vazdušni saobraćaj, srpska nacionalna avio kompanija postaje sve jača i dokazani je lider u regionu.

(c) pixabay

Air Serbia ulazi u 2020. godinu sa šest novih linija ka destinacijama u Evropi i Bliskom Istoku. Novim letovima, ponuda srpskog nacionalnog avio-prevoznika se i ove godine dodatno proširuje, posle značajne ekspanzije u 2019. godini. Nacionalna avio-kompanija će od juna uvesti letove iz srpske prestonice do Ženeve, Amana, Rostova na Donu, Firence, Lavova i Kišinjeva.

Ka Ženevi odvijaće se tri leta nedeljno, ponedeljkom, sredom i petkom. Air Serbia će na novoj liniji do Amana, glavnog grada Jordana, leteti četiri puta nedeljno, ponedeljkom, sredom, četvrtkom i nedeljom. Beograd i Rostov na Donu, koji predstavlja važan grad i luku u južnoj Rusiji, biće povezani sa četiri leta nedeljno, utorkom, sredom, petkom i nedeljom.

Biće i dva leta nedeljno između Beograda i Firence, grada u centralnoj Italiji, i to utorkom i subotom. Letovi do grada Lavova na zapadu Ukrajine će se obavljati četiri puta nedeljno, ponedeljkom, sredom, petkom i subotom. Beograd i glavni grad Moldavije, Kišinjev, biće povezani sa četiri leta nedeljno, ponedeljkom, utorkom, četvrtkom i nedeljom.

Uz nove destinacije, Air Serbia će dodati nove frekvencije na postojećim linijama, kao što su Prag, Zagreb, Tirana, Skoplje, Bukurešt, Ljubljana, Dubrovnik, Tivat i Larnaka. Kada je u pitanju Istanbul, destinacija koja je pokrenuta pre dva meseca, srpska nacionalna avio-kompanija će od aprila povećati broj nedeljnih letova sa sadašnja tri na sedam nedeljno.

Nacionalna avio-kompanija Air Serbia je prošle godine pokrenula čak deset novih linija iz Beograda i dvanaest iz Niša, kao i direktne letove između Kraljeva i Beča. Uz uvođenje šest novih linija iz Beograda, Air Serbia će na proleće ove godine pokrenuti i sezonsku liniju između aerodroma Morava i Soluna.

 

Novi aerodromi u Užicu, Novom Sadu i Velikom Gradištu

Kako je eKapija nedavno pisala, najavljena su i ulaganja u aerodrom Ponikve, Čenej, kao i mogućnost otvaranja aerodroma na Srebrnom jezeru u opštini Veliko Gradište.

Aerodrom kod Užica, Ponikve, trenutno opslužuje generalnu avijaciju i obezbeđen je prihvat putnika malih aviona do 10 sedišta. Pre 4 godine ova vazdušna luka je dobila i novi putnički terminal.

Aerodrom Novi Sad će biti jedini međunarodni na teritoriji AP Vojvodine, a aerodrom Srebrno Jezero prvi turistički i jedini međunarodni u regiji Istočne Srbije, koja ima veliku dijasporu.

Izvor: eKapija

 

PROČITAJTE I NAJNOVIJE VESTI  OVDE

 

NOVO U AUSTRIJI! Onlajn knjižara! Više od 40.000 naslova na srpskom jeziku! Kliknite na baner ispod i uplovite u carstvo knjiga!

 

 

PROČITAJTE JOŠ I OVO:

NOVO: Niš-Salzburg, direktan let dva puta nedeljno

Vojvodina u fokusu: Srbija i Austrija produbljuju kulturne saradnje

Lepe vesti iz Srbije: U Beč avionom uskoro iz Kraljeva i povratno

Da li ste znali: Srbija je TOP destinacija u Evropi za 2019. godinu!

Beograd u Beču: Turistička promocija Beograda u austrijskoj prestonici

 

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava