Braća Piler iz Beča prvaci sveta u kategoriji „World Music“

30.10.2017

Braća Danijel i Darko Piler iz Beča osvojili su svetski trofej u Onet le chăteau  u Francuskoj u konkurenciji preko stotinu učesnika iz celog sveta.

Proteklog vikenda je u Francuskoj održano muzičko takmičenje „67 Trophee Mondial” na kome su učestvovali muzičari iz čitavog sveta. U kategoriji World Musik braća Danijel (harmonika) i Darko (violina) iz Beča su osvojili prvo mesto svirajući Secret Garden, ruske kompozicije, popularne melodije i par klasičnih kompozicija. Veoma su srećni zbog osvojenog trofeja i kažu da im je on veliki vetar u leđa za dalja takmičenja.

Stariji Danijel na bečkom Prayner konzervatorijumu studira harmoniku u klasi mr Jovice Đorđevića, a mlađi Darko violinu na Richard Wagner konzervatorijumu u klasi profesora Eugenia Chevkenova. Obojicu ovog meseca očekuje diplomski ispit, a spremaju se i za prvi solistički koncert u Srbiji koji će se održati početkom januara sledeće godine.

 

Od uličnih svirača do svetskih prvaka

Pilerovi su široj javnosti postali poznati 2009. godine kao pobednici prvog srpskog serijala “Ja imam talenat”. Zahvaljujući trijumfu u ovoj emisiji za njih je saznala cela Srbija. Nagradu od 100.000 evra su iskoristili da sebi obezbede dalje školovanje u Beču. Uz  Danijela i Darka od samog početka muzičke karijere  bila je njihova mlađa sestra Sandra, koja svira violinu.

Pilerovi na takmičenju “Ja imam talenat” 2009. godine

Danijel, Darko i Sandra Piler su rođeni u Beču, a zatim su se preselili u Beograd. Muzikom se bave od malih nogu, a u Srbiji su završili i muzičku školu. Kao mali su za život zarađivali svirajući  u Knez Mihailovoj ulici u Beogradu , gde su privlačili  pažnju prolaznika svojim sviračkim umećem.

Dolazak u Beč doneo im je nov život, znanje i uspeh. 2013. godine nastupili su u poznatom televizijskom šou-programu „Velika šansa“ gde su stigli do finala.

Danas su Pilerovi poznati i cenjeni muzičari u Austriji i trenutno su na turneji s austrijskim komičarom Ottom Schenkom.

Danas: Danijel, Sandra i Darko Piller u Beču

Uskoro će Pilerovima izaći i prvi singl. Vode se pregovori sa ORF-om da bude nosilac ovog projekta.

U  slobodno vreme igraju fudbal, gledaju filmove i trude se da ostanu u krugu porodice. Darko je trenutno zaljubljen i pokušava da osvoji srce jedne vrlo interesantne devojke. Sestra Sandra  i dalje povremeno nastupa s braćom na koncertima, ali nije  toliko aktivna kao Danijel i Darko.

 

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava