Koncert braće Teofilović u Beču

07.03.2018

Blizanci Teofilovići, jedinstveni izvođači drevne srpske i balkanske vokalne muzike održaće koncert u Beču 16. marta 2018.

Braća Teofilovići, Ratko i Radiša, jedinstveni intrepretatori tradicionalnih i arhaičnih pesama  su održаli veliki broj koncerаtа u gotovo svim velikim grаdovimа Evrope, u Jаpаnu, Americi. Nаstupаli su u nekim od nаjznаčаjnijih koncertnih dvorаnа svetа, kаo što su Kenedi Centаr (Vаšington), Aulа počаsnih gostiju kаnаdskog Pаrlаmentа (Otаvа), Frаnc List (Budimpeštа), Koncertnа dvorаnа Čаjkovski (Moskvа), kаo i nа velikim svetskim festivаlimа.

Njihovi neverovatni, posve komplementarni, vokali i  pevanje iz duše izvlači iz tradicionalnih pesama onu najdublju drevnu emociju koja prevazilazi vekove, modu i istoriju.

Tradicionalno muzičko i poetsko nasleđe interpretiraju autentičnim, do tada nezabeleženim “a kapela dvoglasom”, koji je njihov zaštitni znak i koji ih s razlogom svrstava u jedinstvenu muzičku pojavu na Balkanu. Kao vokalni duet Teofilovići ozbiljniju profesionalnu karijeru započinju ranih devedesetih godina prošlog veka. Tada snimaju trideset numera za nacionalni radio i televiziju, čime i počinje njihova koncertna aktivnost. Prekretnicu u karijeri ostvaruju sa debi albumom „Čuvari sna“ (1998). Ovo izdanje, sa obradama 15 arhaičnih pesama, biva izuzetno dobro primljeno, kako od muzičkih stručnjaka tako i od najšire publike.

Braća Teofilovići nastupiće u Beču 16. marta 2018. u bečkoj kulturnoj ustanovi “Sargfabrik”.

Na repertoaru će se smenjivati njihove stare i nove pesme iz Zapadne i Istočne Srbije, sa Kosova, iz Makedonije, i pesme sa njihovih prethodnih izdanja. Bečki koncert će ujedno biti uvertira za njihov solistički koncert 29. marta u Zvezdara teatru, u Beogradu.

 

Kada: 16.03. 2018. u 20:00 h
Gde: Sargfabrik
Goldschlagstraße 169, 1140 Wien
Info telefon: 0650 7961 585
Cena ulaznice: 18€

Prodaja ulaznica za koncert je počela, a osim na blagajni pozorišta na dan koncerta , karte su dostupne i na sledećim  lokacijama u Beču:

Knjižara MI – Burggasse 84, 1070 Wien
OAZA SHOP – Ottakringerstrasse 57, 1160 Wien

 

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava