Koncert u Beču povodom Pravoslavne Nove godine

14.01.2020

Koncert u Beču povodom Pravoslavne Nove godine održan je u organizacije Prosvjete, uz nastup vrhunskih umetnika i prisustvo velikog broja gostiju.

SPKD Prosvjeta Austrija, srpsko prosvjetno kulturno društvo  iz Beča, i ove godine je 9. put za redom uspešno organizovala „Srpski novogodišnji koncert“, a povod je bila Pravoslavna Nova godina.
Deveti Srpski novogodišnji koncert u Beču, održan je u svečanoj sali Magistrata 3. bečke opštine, uz izvrstan umetnički program i veliki broj gostiju.

Koncert u Beču je otvorio Mali hor Prosvjete, pod vodstvom Vere Simić, koji pevao pesmice na srpskom i nemačkom jeziku, a zatim su se na sceni smenjivali izvrsni umetnici.

Vrhunac koncerta bio je nastup sjajne Nataše Veljković, jedne od najpoznatijih pijanistkinja u Austriji, i zvezde večeri, operske dive Dragane del Monako.

Na Srpskom novodišnjem koncertu u Beču, pored dve velike umetnice, nastupali su čelista i Miloš Stosiek i Jelena Krstić i Aleksandar Saša Simić.
Svi oni zajedno priredili su publici pravi muzički doživljaj uz izvođenje dela velikih svetskih kompozitora klasične muzike ali i izvornih i crkvenih srpskih pesama.

Koncert je imao humanitaran karakter jer će prihod sa ovogodišnjeg Srpskog novogodišnjeg koncerta u Beču, Prosvjeta namenila deci koja pohađaju Školu srpskog jezika u Beču.

Koncertu su prisustvovali brojni gosti iz diplomatskog kora, umetnici, medijski i kulturni poslenici, javne ličnosti, predstavnici srpskih udruženja, kao i mnogi drugi prijatelji i poštovaoci Prosvjete.

Među počasnim gostima su bili ambasador Srbije u Austriji Nebojša Rodić, poslanik Slobodarske partije Austrije (FPÖ) u bečkoj skupštini Nemanja Damnjanović, član bečke vlade Maksimilian Kraus, Zoran Ilić, predstavnik Narodne partije Austrije (ÖVP) i mnogi drugi.

VIDEO:

Manifestacija je završena sa čestitkama i obećanjem da će i sledeći Srpski novogodišnji koncert u Beču nastaviti tradiciju obeležavanja Pravoslavne Nove godine na ovaj način, koji i dolikuje srpskoj Zajednici u Beču.

Sala Magistrata 3. bečkog okruga, u kojoj je održan koncert, po lepoti i akustici spada u elitne koncertne prostore u Austriji.
Više o aktivnostima ovog udruženja na zvaničnoj Internet stranici SPKD Prosvjeta.

GALERIJA FOTOGRAFIJA  Prosvjetin novogodišnji koncert 2020

 

PROČITAJTE I NAJNOVIJE VESTI  OVDE

 

NOVO U AUSTRIJI! Onlajn knjižara! Više od 40.000 naslova na srpskom jeziku! Kliknite na baner ispod i uplovite u carstvo knjiga!

 

PROČITAJTE JOŠ I OVO: 

 

Pravoslavna Nova godina: Ko je sve slavi po Julijanskom kalendaru?

 

Knjige u dijaspori: Nova Internet knjižara za čitaoce u Austriji

Braća Piler svirali predsedniku Austrije na rođendanskoj proslavi

 

Bečki novogodišnji koncert uživo i prenos u 95 zemalja sveta

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava