Twin City Liner: Brodom iz Beča za Bratislavu

03.05.2018

Od Beča do Bratislave ima samo oko 80 kilometara što ih čini najbližim glavnim gradovima u Evropi. Železničke i drumske veze su odlične. U vreme monarhije između ova dva grada je saobraćao i tramvaj. A od pre 13 godina iz Beča u Bratislavu i obrnuto može se putovati i brzim hidrogliserima.

Već 13. godinu za redom između Beča i Bratislave saobraćaju dva brza hidroglisera, nazvana i Twin City Liner. Putovanje počinje u samom centru Beča, u blizini trga Schwedenplatz, gde u određenim intervalima kreće jedan od dva broda na putovanje Dunavom do Bratislave.

Brodovi postižu brzinu od 50, pa čak i 60 kilometara na sat tako da posle samo 75 minuta stižu direktno u samo gradsko jezgro Bratislave. Tamo vas očekuju brojne znamenitosti slovačkog glavnog grada sa brojnim mogućnostima za šetnju i razgledanje starog dela grada. Jeste da je penjanje do dvorca iznad Bratislave malo naporno, ali zato se odozgo pruža predivan pogled na grad.

Vožnja brodom je idealna za porodične izlete, ali i za kraće romantično putovanje. Twin City Liner je 2017. godine postavio novi rekord: 147.000 prodatih karata. Od 2006. godine je prevezeno oko 1,4 miliona putnika. Sezona putovanja ovim “brodovima blizancima” je ove sezone do 28. oktobra 2018.

 

Twin City Liner: Posebne ponude i popusti

Pored redovnih popusta za penzionere, studente, učenike u privredi, vojnike i lica sa posebnim potrebama (i do 50% u određene dane) postoji popust i za one koji kod Rajfajzen banke imaju račun „Wiener Plus“ (popust od 10% uz pokazivanje odgovarajuće kartice za bankomat).

U vreme „porodičnih nedelja“ od 20. do 24. avgusta, kao i od 1. do 20. oktobra dva deteta do  18. godina putuju besplatno, u pratnji jedne odrasle osobe. U vreme „školskih nedelja“ od 11. juna do 6. jula i od 3. do 28. septembra 2018. školske grupe sa više od 15 đaka imaju popust od 50%, a dve prateće osobe putuju besplatno.

Sa maksimalnom brzinom od 60 kilometara na sad ovaj brod je ne samo super brz, nego i super komforan. Hidrogliser je potpuno klimatizovan, ima stolice koje odgovaraju prvoj klasi, veliki panoramski prozor kao i deo palube za panoramsko osmatranje okoline. I brodski bife sa pićima i sendvičima je na usluzi putnicima. Pristup brodu je takav da ga mogu koristiti i putnici sa pokretnim kolicima, a moguće je povesti i psa, ali i  poneti bicikli.

Twin City Liner: Informacija o redu vožnje

Twin City Liner: Informacija o kartama i popustima

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava