Palata Hansen Kempinski: Otvoren novi luksuzni hotel na Ringu !

25.03.2013

Kempinski u Beču ima 98 dvokrevetnih soba, 53 apartmana, kao i predsednički apartman koji se prostire na 320 kvadratnih metara.

(c) Facebook Palais Hansen Kempinski Vienna

Beč je bogatiji za još jedan luksuzni hotel na Ringu. Palata Hansen Kempinski u Beču svečano je otvorio svoja vrata za domaće i međunarodne goste, 13. marta 2013. godine, na kome je prisustvovao i gradonačelnik Beča – Mihael Hojp.
Pored prvog čoveka austrijske prestonice, otvaranju je prisustvovala i predsednica prvog bečkog okruga Ursula Štencel,  kao i veliki broj uglednih ličnosti i privrednika.
Radovi na izgradnji hotela Kempinski u Beču su trajali od 2010. do 2013. godine, da bi na prostoru  veličine  preko 25.000 kvadratinih metara nastao ovaj raskošni hotel. Gostima  hotela Kempinski u Beču  na raspolaganju stoji sedam etaža sa 98 dvokrevetnih soba, 53 apartmana, kao i predsednički apartman koji se prostire na 320 kvadratnih metara.

U okviru hotela Kempinski  se nalaze dva restorana, dva bara, „Cigar-Lounge“, šest kongresnih sala, balska sala, kao i teretana i rekreativni prostor koji je dostupan i dnevnim posetiocima.
Kempinski je hotel sa pet zvezdica i  pripada najvažnijim građevinama bečke arhitekture. Od osam zgrada koje imaju zajedničku fasadu, povodom svetske izložbe 1873. godine nastao je hotel, ali se nikada nije koristio u te svrhe. Do 1945. godine to je bila policijska stanica, a kasnije su u njoj bile smeštene različite gradske službe.

(c) Facebook Palais Hansen Kempinski Vienna

I napokon 140 godina posle prve ideje u ovom zdanju osnovan je ovaj  luksuzni hotel.
Zgrada hotela Kempinski, koja se nalazi pod zaštitom spomenika, nije namenjena samo gostima i turistima, jer se u gornjim spratovima  postoje  17 luksuznih Penthaus privatnih stanova, od kojih već 13 ima svoje nove vlasnika.
U centru austrijske prestonice Palata Hansen Kempinski u Beču  ostavlja kombinovani utisak istorije i modernog života, a svi istorijski elementi su pretočeni u savremeni dizajn. Pored moderne arhitekture hotel nudi i mnoge pogodnosti digitalnih dostignuća. Radi se o inovacijama poput iPad-Check-in-a, ali i sačuvanom istorijskom zdanju unutrašnjeg dvorišta kao i prozorskih ramova iz 19. veka.
Namera je da hotel ne bude samo mesto koje će biti na usluzi gostima iz celog sveta, već  i takozvana „Kuća Bečlija“.
Palata Hansen Kempinski je pored hotela „Tirol“ u Kicbilu drugi objekat ovog koncerna u Austriji.

Kempinski hoteli su najstarija hotelska grupa u Evropi i ukupno imaju 71 luksuznih hotela u 31 zemalja sveta.

 

 VIDEO: 

 

Aktuelle Nachrichten – HOME 

 

LESEN SIE AUCH: 

Eröffnung des Hauptbahnhofs Wien

Das Entwicklungsprojekt „Belgrad am Wasser“ – „Belgrade Waterfront“

Auf dem Weg zum Wiener Ball in Belgrad

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava