Copa Cagrana: Novi budući izgled bečke plaže

14.10.2014

Copa Cagrana, jedna od omiljenih lokacija Bečlija na Dunavu, uskoro dobija novi izgled. Planirana je izgradnja prostora za dva restorana, a ostatak će biti urađen nakon sudskog spora sa sadašnjim glavnim najamnikom.

Copa Cagrana je Bečlijama jedna od omijenih lokacija na Dunavu, posebno leti, kada je voda jedini spas od vrućine. Tu se nalaze na desetine različitih lokala za svačiji ukus u jedinstvenom ambijentu takozvanog novog Dunava (Neue Donau).

Bečka ministarka za okolinu, Ulli Sima, i predsednik opštine Donaustadt, Ernst Nevrivy su objavili nove planove za renoviranje dva lokala na Copa Cagrani – grčkog restorana “Rembetiko” i meksičkog restorana “Mar y Sol”. Ova dva restorana lokaciju iznajmljuju direktno od grada Beča, a ne preko postojećeg posrednika.

Ovaj projekat bi trebalo da predstavi novi budući izgled Copa Cagrane. Građevina će imati dva sprata, jer su poplave na ovom delu obale postale sve učestalije. Planirano je da u prizemlju budu postavljene stvari koje se mogu lako pomeriti , a vredniji inventar na prvom spratu, bezbedno od mogućih poplava. Grad Beč će u izgradnju ovog projekta investirati blizu 2,5 miliona evra, ali će zato lokali biti otvoreni tokom cele godine.

Dug sudski proces sa glavnim zajamnikom

Već četiri godine traje sudski proces grada Beča sa glavnim zajamnikom Copa Cagrane, Norbertom Weberom. Weber je odgovoran za iznajmljivanje lokacija i služi kao posrednih između grada i lokala. Grad smatra da je Copa Cagrana degradirana za vreme Weberovog zajma i želi nazad kontrolu nad tim prostorom. Proces na sudu je završen, ali presuda još uvek nije donešena.

Ukoliko se ovaj proces završi u korist grada Beča, planirano je da grad direktno preuzme vođenje Copa Cagranom i da nema posrednika.

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava