Sastanci sa austrijskim privrednicima i poslovnom dijasporom

22.06.2022

Delegacija Investiciono-razvojne banke Republike Srpske (IRBRS) na čelu sa v.d. direktora Draženom Vrhovcem učestvovala je na konferenciji u Beču sa austrijskim privrednicima i organizacijama.

 

Na konferenciji u Beču su predstavljene investicione mogućnosti Republike Srpske i otvorena saradnja sa potencijalnim ulagačima. Austrijskim investitorima prezentovani su investicioni profili Republike Srpske, kao i profili naših opština i gradova, te aktivnosti koje IRBRS sprovodi u okviru snažne promocije potencijala Republike Srpske.

Konferenciju su organizovali Predstavništvo Republike Srpske u Republici Austriji i Austrijsko-srpski privredni forum. Na konferenciji je učestvovalo oko 40 predstavnika austrijskih kompanija i srpske poslovne zajednice u Beču, među kojima su i predstavnici firmi “Strabag AG“, „Cargo Partner“, „Spar“ i „Confida“.

Delegacija IRBRS sastala se danas i sa predstavnicima investicionog fonda „Alantra“, koji su pokazali interes za ulaganje i za saradnju sa kompanijama u Republici Srpskoj.

Prethodne večeri održan je sastanak sa predstavnicima poslovne dijaspore u Beču, koja se stavila na raspolaganje Investiciono-razvojnoj banci Republike Srpske za sve buduće investicione projekte.

Prvog dana posjete Beču delegacija IRBRS razgovarala je sa šefom Predstavništva Republike Srpske u Austriji Mladenom Filipovićem.

Dvodnevna posjeta Beču dio je intenzivne promocije investicionog profila Republike Srpske, kao i investicionih profila opština i gradova, koje je izradila Investiciono-razvojna banka Republike Srpske. Cilj kompletiranja i promocije profila je privlačenje stranih ulaganja u Republiku Srpsku, novo zapošljavanje i jačanje privrednog ambijenta.

Prilikom kreiranja investicionih profila Republike Srpske, kao i opština i gradova, zamisao je bila da na jednom mestu budu kompletno svi ekonomski, ali i turistički potencijali Republike Srpske i da bude olakšan pristup informacijama zainteresovanim investitorima.

Investicioni profili, koji će biti  predstavljeni na sajmovima, kongresima, konferencijama, u predstavništvima, ambasadama i na svakom mestu gde postoji šansa za dobru i kvalitetnu promociju Republike Srpske, biće dostupni i na engleskom jeziku, a u planu je prevod i na druge strane jezike.

Više informacija o ovom i ostalim projektima na zvaničnom internet sajtu Predstavništva Republike Srpske u Austriji.

 

PROČITAJTE JOŠ I OVO: 

Održan prvi „Forum dijaspore“ u Banjaluci

 

PROČITAJTE I NAJNOVIJE VESTI – NASLOVNA OVDE

 

 

 

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava