Dijaspora TV na dodeli Nagrada raznolikosti u Beču

04.06.2014

U Beču je po četvrti put dodeljenja nagrada raznolikosti (DiversCity Preis) koju uručuje Privredna komora Beča. Ovim priznanjem nagrađuju se bečka preduzeća i projekti za njihov uspešan menedžment u oblasti raznolkosti. U konkurenciji za dobijanje nagrade bila je video prokukcija Idea Pro, glavni partner naše redakcije Dijaspora TV.

Svečana gala-dodela nagrade raznolikosti pod nazivom DiversCity Preis održana je u Marx Palastu, a moto celokupne večeri bio je „izraziti se tiho“ („ausgesprochen still”). To je značilo da se program dodele obavio bez ijedne izgovorene reči već znakovima gluvonemog jezika. Oko 250 prisutnih gostiju je ove večeri imalo priliku da na jedinstven način osete svet gluvonemih i da se samo na njihovom jeziku sporazumevaju.

Raznolikost (Diversity) je poslednjih godina postala sastavni deo bečkog društva i privrede i pod ovim pojom se podrazumevaju etničko poreklo, starost, pol, religija, seksualno opredelenje i hendikep, a samim tim i poštovanje, toleranciju i vrednosti istih.

Stoga Privredna komora Beča nagrađuje uspešne primere raznolikosti u bečkim preduzećima u više kategorija. Ovogodišnji pobednici su:

• ÖBB Holding AG – kategorija velika preduzeća
• Careesma GmbH – kategorija malih i srednjih preduzeča
• Biber Verlagsgesellschaft mbH – kategorija mala preduzeća
• Henkel CEE GmbH – kategorija „etnička ekonomija“

Video produkcija i agencija IdeaPro, glavni partner naše redakcije Dijaspora TV , bila je ove godine nominovana u kategoriji „etnička ekonomija“, ali nažalosti nije osvojila ovogodišnju nagradu raznolikosti. Naša redakcija i urednica Vesna Dimitrijević bili su na dodeli nagrade DiversCity Preis i sjajno su se proveli.

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava