Dijaspora TV: Nov, redizajniran i moderniji portal dijaspora-online

11.10.2017

Internet portal dijaspora.tv započinje novu fazu svog razvoja, u potpuno novom dizajnu, s mnoštvom modernih medijskih servisa i usluga i osnaženom redakcijom.

Prva novost na portalu dijaspora.tv (dijaspora-online) je potpuno novi dizajn, koji omogućava preglednost i jednostavnu navigaciju, tj. pronalaženje vesti i željenih sadržaja raspoređenih po preglednim rubrikama. Posebno mesto na portalu zauzimaju događaji koji su značajni za dijasporu u Austriji, ali i za javnost u Srbiji i regionu, koja se interesuje za život svojih građana u inostranstvu.

Još jedna novina u odnosu na stari portal  je “responsive design” koji obezbeđuje automatsko prilagođavanje sajta svim posetiocima, bez obzira na to s kog uređaja je pozivaju. Od sada će, dakle i čitaoci koji portal dijaspora.tv posećuju preko svojih mobilnih uređaja i tableta, nesmetano moći da koriste sve sadržaje.

 

Multimedijalni servisi 

Osim standardnih vesti i tekstova o dešavanjima značajnim za dijasporu u Austriji, koje su dostupne u odgovarajućim rubrikama posetioci će na portalu moći da gledaju i televizijsku emisiju “Dijaspora uživo”, koja ove godine započinje jubilarni 10. serijal, ali i druge TV-priloge i emisije u okviru kategorije “TV“.

Redakcija DIJASPORA.TV ide još  korak dalje, pa će ubuduće događaje i konferencije za medije iz modernog poslovno-medijskog centra “IdeaHouse” u srcu Beča prenositi direktno u rubrici “LIVE“. Redakcija  za čitaoce i gledaoce priprema velika iznenađenja. Uskoro će se po prvi put u istoriji našeg medija naći i TV-emisije koje će biti pripremane i emitovane samo na Dijaspora.tv  portalu.

Prilikom direktnih prenosa događaja, na vrhu naslovne strane portala, ispod glavnog menija, pojavljivaće se ekran, na kojem će posetioci uživo pratiti najnovija dešavanja u multimedijalnoj produkciji.

Multimedijalno pokrivanje događaja je jedna od najbitnijih prednosti portala dijaspora.tv (dijaspora-online) čija je redakcija sastavljena od iskusnih medijskih profesionalaca koja koristi vrhunsku tehičku opremu, prati najnovije svetske trendove i publiku informiše u okviru različitih medijskih formata.

 

Svi mediji u jednom 

Glavna ideja osnivača i medujskogtima, na čijem čelu su iskusni medijski profesionalaci Vesna Dimitrijević i LjubišaDimitrijević, bila je da sve medije spoje u jednu platformu, jer se u tome sastoji budućnost medija u digitalnom dobu.

“Naša nova dijaspora.tv više nije samo informativni portal, već sa novim video-servisima i direktnim prenosima poprima karakteristike online-televizije koju ćemo u budućnosti razvijati”, objašnjava urednica Vesna Dimitrijević.

“Posebno smo ponosni na rubriku Dijaspora  monitor koji će olakšati rad našim kolegama u drugim medijima i omogućiti kvalitetnije i potpunije izveštavanje o srpskoj dijaspori, jer imaju mogućnost preuzimanje video i foto materijala”, otkriva Vesna.

Novo dizajnirani portal (dijaspora-online) zahvaljujući naprednim tehničkim rešenjima podržava izveštavanje u svim navedenim formatima, pa će posetioci moći da biraju iz mnoštva različitih sadržaja i da budu bolje i kvalitetnije informisani o svim pitanjima koja su važna za njihov svakodnevni život.

 

 

Pressroom za medijske kuće i profesionalce

Za novinare i medijske profesionalce iz Srbije, Austrije i drugih zemalja, pokrenut je specijalni servis “Pressroom  -“Dijaspora monitor” za preuzimanje video-zapisa, fotografija i tekstualnih izveštaja sa posebno bitnih dešavanja u Austriji, koje će naša redakcija objavljivati. Novi servis će u promotivnom periodu biti besplatan.

Zahvaljujući dugogodišnjem iskustvu, profesionalnoj opremi i mreži partnera i saradnika, dijaspora.tv  (dijaspora-online)  će u okviru ovog servisa nuditi video-zapise i montirani video-materijal , fotografije u visokoj rezoluciji i profesionalne novinarske izveštaje.

Ovi besplatno dostupni sadržaji će zainteresovanim medijima omogućiti da svoju publiku izveštavaju s lica mesta iz Beča i dijaspore na neuporedivo pristupačniji i kvalitetan način. Tome će doprineti i rubrika “Event” u kojoj ćemo najavljivati predstojeće i objavljivati izveštaje sa već održanih događanja. “Kalendar događaja” sadrži pregled svih značajnih dešavanja po datumima.

 

Pratite dijaspora.tv (dijaspora-online) , najpoznatiji medij za pripadnike dijaspore u Austriji i šire, u njegovoj novoj, modernoj fazi razvoja!

Vaše predloge i ideje smo uvek rado prihvatali, a s tim nastavljamo i ubuduće. Pišite redakciji na: office@dijaspora.tv

 

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava