Dijaspora TV i RTS: Pravoslavni Beč i tragovima znamenitih Srba u Beču

17. juna 2019 u 14:01
Preuzmi video

Jedna od  najbrojnijih i najaktivnijih udruženja srpskih studenata u inostranstvu OSSI, ima i svoj ogranak u Beču  OSSI Beč  koji je veoma aktivan i često organizuje i učestvuje u brojnim manifestacijama srpske zajednice u Beču. Jedan od projekata je i istorijska šetnja pod nazivom „Tragovima srpskih velikana kroz Beč“.

Ovaj projekat privukao je pažnu velokog broja studenata, a zanimljivu istorijsku šetnju je vodio jedan od najboljih poznavalaca istorije bečkih Srba, istoričar Zlatan Stojadinović, koji zajedno sa Doz. Mag. Dr. Mihailom Popovićem radi na projektu Pravoslavni Beč.

Istraživački projekat Pravoslavni Beč je digitalni geoportal o istoriji Srba u Beču (1741-1918) i bavi  se aspektom istorije i sadašnjeg trenutka pravoslavnih hrišćana, a posebno Srba u Beču. Projekat je realizovan u okviru Austrijske akademije nauka.

Redakcija portala Dijaspora TV i video produkcija Idea Pro snimile su video materijal i poslale na emitovanjeTV prilog Radio televiziji Srbije (RTS), a prilog je emitovan u emisiji Srbija na vezi.

Redakcija u Beču raspolaže kompletnim tehničkim mogućnostima za snimanje, montažu i proizvodnju video-materijala (emisije, reportaže, dokumentarni, promo-filmovi i reklamni spotovi). Video materijali se mogu koristiti za prezentaciju preko raznih medijskih kanala. Kontaktirajte nas na office@ideapro.at

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava