NOVO: Direktni letovi iz Beča za Niš, Tuzlu i Ohrid

13.02.2018

Niskotarifni avio-prevoznik Wizz Air obradovao je mnoge naše ljude koji žive u Beču, a koji žele da brzo i jeftino putuju u Srbiju, Bosnu i Hercegovinu i Makedoniju. Radi se novim linijama do Niša, Tuzle i Ohrida. Cena avio karata, već od 19,90€.

(c) Wizz Air

Wizz Air, najveća low-cost avio-kompanija u srednjoj i istočnoj Europi  ove godine uspostaviti direktne letove između Beča i Tuzle, Niša i Ohrida. 

Avio  linija za Međunarodni aerodroma Tuzla (MAT) biće uspostavljena 27. aprila 2018., a zbog velike potražnje Wizz Air je već pojačao linije, sa tri na pet letova nedeljno: ponedeljkom, sredom, četvrtkom, petkom i nedeljom.  Ono što je najinteresantnije je to što će to biti letovi po veoma niskim cenama  već od 19,99 € ili 39,99 konvertibilnih maraka iz Tuzle do Beča, navode iz Wizz Air-a.

Broj mesta po ovoj ceni je ograničen, pa savetujemo da Vašu avio kartu za željeni datum kupite odmah.

 

Wizz Air će leteti i za Ohrid od 15. novembra 2018. tri puta nedeljno: utorkom, četvrtkom i subotom.

Nove linije su došle kao posledica širenja baze avio kompanije Wizz Air u Beču, gde će do kraja godine ,,preseliti” tri svoja aviona. Samim tim, avio kompanija će tokom 2018. godine obavljati ukupno 17 novih linija iz prestonice Austrije.

 

Svi za Niš

Kompanija  Wizz Air je nedavno saopštila da će od 15.novembra 2018., tri puta nedeljno (utorak, četvrtak, subota) leteti avioni iz Beča do aerodroma Konstantin Veliki u Nišu. Ova vest će veoma obradovati brojnu  srpsku dijasporu i  već se mogu  rezervisati karte za letove od 15. novembra po ceni  od simboličnih 19,99€. Podjednako se raduju i građani Srbije jer će po veoma niskoj ceni već od 2.399 dinara moći da “skoknu” do Beča u šoping ili posetu rodbini.

Većim brojem povoljnih avio putovanja Wizz Air  nastavlja da širi svoju mrežu linija iz Srbije, nudeći u ovoj godini ukupno 20 linija do 8 evropskih zemalja dostupnih sa dva srpska aerodroma. Ova poslovna strategija doprineće povećenju dolaznih i odlaznih turističkih kretanja i poboljšati poslovne veze između zemalja.

Wizz Air leti sa niškog aerodroma  za Francusku, Nemačku, Švedsku i Holandiju. Iz Beograda sa aerodroma Nikola Tesla leti za Francusku, Kipar, Holandiju, Nemačku, Švedsku i Ujedinjeno Kraljevstvo.
Sa aerodrama Konstantin Veliki u Niš , samo u januaru mesecu,  letelo je, sa više avio kompanija, 28.459 putnika. Podsećamo naše čitaoce da sa aerodroma Konstantin Veliki mogu da lete ka 12 destinacija širom Evrope sa nekom od 3 avio-kompanije.

 

Beograd standardno na vrhu

Beogradski aerodrom Nikola Tesla i u 2017. godini bio je ubedljivo prvi u regiji  po broju putnika (čak 5.343.420) , dok se rekordnom godinom može pohvaliti i Zračna luka Franjo Tuđman u Zagrebu (3.092.047). Međunarodni aerodrom Sarajevo se i ove godine nalazi na desetom mestu ( 957.371).Na listi aerodroma regije s najvećim prometom su sledeći gradovi

  1. Beograd – 5,34 miliona putnika
  2. Zagreb – 3,09 miliona putnika
  3. Split – 2,82 miliona putnika
  4. Dubrovnik – 2,32 miliona putnika
  5. Skoplje i Ohrid – 2,03 miliona putnika
  6. Priština – 1,89 miliona putnika
  7. Ljubljana – 1,68 miliona putnika
  8. Tivat – 1,11 miliona putnika
  9. Podgorica – 986.717 miliona putnika
  10. Sarajevo – 957.971 miliona putnika

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava