Avio linija Beograd Beč na listi prvih letova iz Srbije

09.05.2020

Beograd - Beč avio linija uskoro će biti ponovo uspostavljena, kao i još tri linije do Londona, Frankfurta i Ciriha.

(c) Facebook Air Serbia

Er Srbija, nacionalni avio-prevoznik Republike Srbije, obnoviće u ograničenom obimu redovni putnički avio-saobraćaj od 18. maja 2020. godine, uz povećanje broja letova u okviru reda letenja od 1. juna 2020. godine. Konačni red letenja zavisiće od odluka i smernica domaćih, stranih i međunarodnih tela i organa nadležnih za oblast civilne avijacije, odnosno od ukidanja zabrana letenja, izmena ograničenja u putovanjima i zdravstvenih mera u zemljama do kojih Er Srbija leti. Saobraćaj će biti organizovan u skladu sa načelnim redom letenja koji je objavljen na airserbia.com i biće podložan promenama.

„Premda su putovanja trenutno ograničena većim brojem propisa u mnogim državama, planiramo da, istovremeno sa smanjivanjem ograničenja, omogućimo našim putnicima da ponovo počnu da putuju. Trudićemo se da realizujemo što je moguće više letova, izjavio je Dankan Nejsmit, generalni direktor Er Srbije.

 

Beč među prvim destinacijama

Imajući u vidu očekivanu potražnju, letovi do jednog broja destinacija obavljaće se onom dinamikom koja je i planirana početkom godine, frekvencija letova do pojedinih destinacija biće smanjena, dok će letovi do nekoliko destinacija u ovoj sezoni biti privremeno suspendovani.

Srpska aviokompanija Er Serbia nastaviće letove 18. maja i leteće ka destinacijama kao što su Beč, Frankfurt, Cirih i London.

Er Srbija će na svojim letovima primenjivati sve neophodne mere bezbednosti, u skladu sa najvišim bezbednosnim i higijenskim standardima, kao i uputstvima nadležnih domaćih i međunarodnih regulatornih tela. Kao i uvek, bezbednost putnika i članova posade su na prvom mestu.

Postoji mogućnost da letovi do ograničenog broja destinacija budu uspostavljeni i ranije, odnosno pre 1. juna. Ukoliko opšti uslovi budu dozvolili da se ti letovi organizuju, srpska nacionalna avio-kompanija će o tome odmah obavestiti putnike.

Destinacije do kojih će avioni Er Srbije leteti istim intenzitetom kao i do sada su Podgorica, Cirih, Beč, Pariz, Tirana, Zagreb, Skoplje, Bukurešt, London, Sarajevo, Sofija, Frankfurt, Brisel, Kijev, Krasnodar, Zadar i Nica.

Optimizovaće se nedeljni broj letova do destinacija kao što su Tivat, Ljubljana, Atina, Solun, Amsterdam, Prag, Moskva, Berlin, Rim, Istanbul, Milano, Diseldorf, Dubrovnik, Split, Larnaka, Kopenhagen, Štutgart, Njujork, Banjaluka, Tel Aviv, Stokholm, Venecija, Pula, Barselona, Sankt Peterburg i Madrid.

U narednom periodu, Er Srbija neće leteti do Helsinkija, Lavova, Amana, Firence, Kišinjeva, Rostova na Donu, Malte, Ženeve, Kaira, Bejruta i Rijeke.

“Naš tim pažljivo prati sve odluke nadležnih organa i uz ponovno pokretanje saobraćaja prioritet će nam biti i da naše putnike redovno obaveštavamo o statusu njihovih rezervacija i neophodnim bezbednosnim merama koje će se sprovoditi. Period tokom kojeg smo bili sprečeni da obavljamo redovni saobraćaj iskoristili smo da se reorganizujemo i pripremimo za izazove koji su pred nama. Imali smo izuzetnu čast da pružimo podršku Vladi Srbije kroz obavljanje mnogobrojnih humanitarnih i repatrijacionih letova, transport medicinske pomoći i prevoz eksperata, kao i vraćanje srpskih državljana koji su se zatekli na stranim aerodromima“, naglasio je Dankan Nejsmit, generalni direktor Er Srbije.

Izvor: Er Srbija

 

Nacionalni avio-prevoznik “Er Srbija”, pre nego 18. maja nastavi sa regularnim letovima, obavljaće sledeće nedelje specijalne letove za građane koji hoće da se vrate u Srbiju.

Letovi za repatrijaciju će se obaviti od 11. do 15. maja, a karte će se naplaćivati po normalnim uslovima, rekao je ministar. Više pročitajte OVDE.

Testiranje na bečkom aerodromu Švehat

Putnici koji sleću na bečki aerodrom Švehat moraju da dokažu da su negativni na Korona virus ili da borave 14 dana u karantinu. Zbog ove uredbe se putnicima od 4. maja 2020. godine nudi brzo testiranje na CoV-19. Rezultat testa se dobija u roku od 2 do 3 sata.

Bečki aerodrom: Stroge smernice za ulazak u Austriju

 

PROČITAJTE I NAJNOVIJE VESTI – NASLOVNA OVDE

 

NOVO U AUSTRIJI! Onlajn knjižara! Više od 40.000 naslova na srpskom jeziku! Kliknite na baner ispod i uplovite u carstvo knjiga!

 

 

PROČITAJTE JOŠ I OVO:

 

Specijalni letovi iz evropskih gradova za državljane Srbije

Popuštanje mera u Austriji: Povratak u normalan život uz velike mere opreza

 

Aerodrom u Beču: Parking je ponekad skuplji od avionske karte

 

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava