Budva: Popularne diskoteke i simbol noćnog provoda u CG srušene do temelja

13.10.2019

Diskoteke po kojima je Budva bila poznata odlaze u prošlost jer su porušene, a kamioni su danas odvezli poslednje ostatke objekata.

Screenshot Facebook

Letovanje u Crnoj Gori više neće biti kao nekad jer je Budva, najpoznatije letovalište, ostala bez poznatih diskoteka na šetalištu pored mora.

Naime, diskoteke po kojima je Budva bila poznata dve decenije odlaze u prošlost jer je Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom još u prvoj polovini 2019. godine obavestilo zakupce da moraju da poruše privremene objekte najkasnije do 20. oktobra.

Diskoteke na šetalištu u Budvi su porušene, a kamioni su odvezli poslednje ostatke objekata, za kojima žale zakupci ali i veliki broj posetioca koji su se ovde provodili za vreme letovanja u Budvi.
Diskoteke su uklonjene na osnovu programa privremenih objekta u zoni morskog dobra za period od 2019. do 2023. godine, koje je donelo crnogorsko Ministarstvo održivog razvoja i turizma, a prema kome nije dozvoljeno postavljanje privremenih objekata na šetalištima, jer su gradske zone opterećene.
Kako je preneo portal Nezavisne.com, diskoteke “Trokadero”, “Pariz”, “Ambijent”, “Rafaelo” i “Majami”, kao i još 14 ugostiteljskih objekata, lokala brze hrane i trgovačkih radnji, ove godine su bili u Planu privremenih objekata i označeni su kao crvena zona, sa rokom da budu uklonjeni zaključno sa 31. oktobrom.

Za dvadesetak privremenih objekata data je dozvola da rade ovoga leta, a zakupci diskoteka pozvali su danas ponovo nadležne u MORT-u i Opštini Budva da ispune obećanje koje su javno dali, da će obezbediti novu lokaciju na kojoj će diskoteke biti premeštene i da ova ponuda zabave i provoda i narednog leta bude dostupna turistima i posetiocima Budve.

Lokali su sravljeni sa zemljom, ostala samo gomila šuta. Nakon 27 godina, najpoznatija otvorena diskoteka u Budvi Trokadero, sa replikom Ajfelove kule, visoke 35 metara, otišla je u zaborav.

Očekuje se da bi se do kraja ove godine zakupcima morala odrediti lokacija, gde bi diskoteke bile premeštene. Uklanjanjem tih privremenih objekata, otklanja se i poslednja prepreka za projekat uređenja budvanskog šetališta.

PROČITAJTE JOŠ I OVO: 

Sea Dance festival: Sunce, more i muzika! Savršena destinacija za kraj leta!

Roming na Balkanu znаtno jeftiniji

Sveti Vasilije Ostroški: Dan kada se dešavaju najveća čuda

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava