Beograd ponovo proglašen za grad sa najboljim noćnim provodom na svetu

25.08.2019

Beograd je dobio zvanje najpopularnijeg mesta za zabavu na svetu već nekoliko puta, a nova istraživanja su ga ponovo svrstala na top poziciji- broj 1.

(c) pixabay

Beograd je po izboru čuvenog Lonely planeta , poznatog britanskog izdavača koji se bavi turističkim vodičima, ponovo proglašen za grad sa definitivno najboljim i najpristupačnijim noćnim provodom na svetu.

– “Srpska prestonica nudi bučan i raznolik noćni život svakoga dana u nedelji, a pogotovu vikendom, gde žurke traju do ranih jutarnjih sati. Širok je spektar različitih žanrova muzike, te tako svako može pronaći mesto koje mu idealno odgovara gledajući po vrsti muzike, ali i atmosferi. Po beogradskim klubovima moguće je čuti različite spojeve tehno, elektronske, pop, džez, turbo-folk, ali i narodne muzike po modernim kafanama”, stoji u objašnjenju Lonely planeta.

Stranci obožavaju beogradske splavove i tokom čitavog leta uživaju u provodu na njima.

Kako piše Lonely planet, cene po barovima, klubovima, splavovima i kafanama veoma su pristupačne, kao i cene smeštaja, u poređenju sa glavnim gradovima u drugim državama. Podsetimo, još 2009. godine Beograd se našao na vrhu lestvice kada se radi o noćnom životu, a i deset godina kasnije i dalje drži prvo mesto na planeti.

Studija je analizirala 36 gradova u osam kategorija, uključujući i broj kafića i klubova koji postoje, te stopu kriminala, kao i prosečnu cenu za smeštaj, obrok brze hrane i taksi, a Beograd je proglašem najboljim “party” gradom.

Srpska prestonica, postigla je veoma visok rezultat u svim kategorijama, dok je London ispred Beograda samo po broju barova i klubova.

 

Iza Beograda po ukupnom rezultatu su Meksiko Plaja del Karmen i Singapur, a u 10 gradova sa najboljim noćnim provodom na svetu su još i Sankt Peterburg, Tokio, Seul, Istanbul, Bangkok i Buenos Aires.

Iznenađujuće je da je američki grad, kao na primer, Las Vegas osvojio  20. mesto, a slede ga Njujork (22. mesto), Nju Orleans (27. mesto), Los Anđeles (30. mesto), Čikago (32. mesto) i Majami (34. mesto).

Beograd će uskoro dobiti i metro , a izgradnja će početi 2020. godine.

PROČITAJTE JOŠ I OVO: 

Kulturnа bаštinа Srbije i istorijski lokaliteti privlаče 65 odsto turistа

Beograd i Beč: Izložba „Primenjena nostalgija“ u Beču

Da li ste znali: Srbija je TOP destinacija u Evropi za 2019. godinu!

 

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava