Letovanje u Crnoj Gori: Cena leželjki, suncobrana i ostalog

19.07.2018

Ukoliko se odlučite za letovanje u Crnoj Gori na tom delu jadranske obale očekuje vas 330 kupališta, koja su zakupljene od JP Morsko dobro, što znači da ćete za boravak na plažama i korišćenje ležaljki i suncobrana morati da platite određenu cenu.

Sveti Stefan

Ovog leta 330 kupališta u Crnoj Gori, zakupljene su od JP Morsko dobro, što znači da se korišćenje plaže, ležaljka i suncobrana obavezno naplaćuju, ali ostavljeni su i delovi na plažama gde možete boraviti besplatno.

Novim zakonom regulisano je da su zakupci dužni da oslobode od plažnog mobilijara 50 odsto kupališta i da taj prostor jasno i vidljivo označe. Naravno, najatraktivniji deo svake od 330 zakupljenih plaža u Crnoj gori zauzet je mobilijarom čije rentiranje ove sezone košta uglavnom isto koliko i ranije.

Ko želi da boravi na tom delu plaže, dakle, mora da plati korišćenje ležaljki i suncobrana koje se rentiraju u paketu.

Plaža Ploče

Cena kompleta od dve ležaljke sa suncobranom na većini plaža u Crnoj Gori kreće se od 5 do 20 evra (ne računajući nekoliko mondenskih kupališta u blizini Svetog Stefana i hotelske de lux plaže), pri čemu se ova najjeftinija opcija može naći uglavnom samo u Baru i Herceg Novom.

Evo pregleda cena ležaljki duž Crnogorskog primorja:

Sutomore i  manje plaže u barskom zalivu: 10 evra 
Šušanjska plaža : 5 evra
Budvanska opština:
10-30 evra
Plaža Kamenovo: Rentiranje kompleta u prva dva reda uz more košta tako 15 evra, dok su pozicije u “galeriji” 10 evra. Za iznajmljivanje baldahina na ovoj plaži potrebno je izdvojiti 30 evra.
Sveti Stefan: Na plaži Crvena glavica  ležaljka 25 evra,uračunata flaša vode.
Bečići: Cena “kompleta” kreću se od 8 do 15 evra, ne računajući aranžmane na hotelskim kupalištima
Tivatska plaža Movida: Rentiranje kompleta ležaljki na dan košta 20 evra.
Plaža La Roche: Cena “kompleta” je 20 evra bez obzira na razdaljinu od vode. Baldahini 60 evra, uračunati flaša vode i tanjir voća.
Plaža Jaz: Cena para ležaljki sa suncobranom 10 evra.
Herceg Novi i okolina: Komplet od dve ležaljke sa suncobranom kreće se od 5 do 10 evra.

Plaža Trsteno

 

Crna Gora: Cene smeštaja, hrane i pića

Kada je letovanje u Crnoj Gori u pitanju nisu zabeležene drastične promene u odnosu na prošlu godinu.

Apartmani su povoljniji nego u Hrvatskoj i Grčkoj i mogu da se nađu u proseku za od 20 do 50 evra po danu, u zavisnosti od lokacije, termina i kvaliteta smeštaja.

U kafićima cena kafe se kreće od 1 do 2 evra, sokovi koštaju od 1.5 do 2.5 evra, flaširana voda košta između 1 i 2 evra. U restoranima obrok za četvoročlanu porodicu košta od 40 evra pa naviše.

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava