Donaupark festival: Mesto gde se spajaju ukusna jela i dobra muzika

26.05.2018

Posetioce Donaupark festivala u četiri dana održavanja od 7. do 10 juna 2018. godine  očekuje tematski i šarolik  program i kada je gastronomija i muzički program u pitanju.

Ukusna jela i omiljeni  specijaliteti u Beču, bečka šnicla, gulaš i ćevapčići (ali i mnogi drugi specijaliteti) ujedinjuju se ove godine na manifestaciji “Donaupark festival” koji se održava punih 4 dana, i to od 7. do 10 juna 2018. godine.  Kao što i samo ime kaže, mesto održavanja festivala je u Dunavskom parku (Donaupark – Am Donaupark, 1220 Wien) koji se  se nalazi između 21. i 22. bečkog okruga i gde se nalazi čuveni Dunavski toranj ( Donauturm). Skoro čitav areal Donaupark-a biće pretvoren u veliku scenu gastronomije, muzike i zabave.

Posetioce Donaupark festivala u četiri dana održavanja od 7. do 10 juna 2018. godine  očekuje tematski i šarolik  program.

Prvi dan festivala
Četvrtak, 7. jun 2018. (od 16:00 do 22:00h)
Fitnes i porodični dan (Fitness Fun Family Day)

Dan otvaranja Donaupark festivala, rekreativno-edukativna manifestacija koja animira i okuplja sve zainteresovane strane u oblasti fitnesa i edukuje stručnjake i korisnike, promoviše zdrav način života i pravilno vežbanje kod svih uzrasta. Zabavni dan za celu porodicu, odvijaće se pod sloganom: “Dođite, gledajte, učestvujte, zabavite se i osetite pozitivnu energiju”.

Za decu je predviđen poseban progam sa mnoštvo zanimljivih aktivnosti.

 

Drugi dan festivala
Petak, 08. jun 2018 ( od 11:00 do 22:00h)
Austrijski delikatesni dan (Österreichischer Schmankerl Tag)

Ovo je dan kada će biti predstavljeno sve najbolje od austrijske kuhinje, a brojni  restorani iz Beča predstaviće se i kulinarskim i umetničkim umećem. Na brojnim štandovima osim hrane, organizovana je zabava i igre za celu porodicu.  U toku dana održaće se i “Svetsko prvenstvo u pljuvanju koštica od trešanja u dalj” (Kirschkernweitspuck-Weltmeisterschafts).

Ovo je dan kada se Austrija predstavlja u najboljem svetlu i kulinarski ali i muzički. Duvački orkestri, folklorni plesovi i brojni programi, pružiće dobru zabavu svim posetiocima.  O gastronomiji da i ne govorimo: riba na roštilju, pečena piletina, roštilj, razna pečenja i ostalo.

 

Treći dan festivala
Subota, 09. jun 2018. ( od 11:00 do 22:00h)
Gulaš festival (Gulaschfestival)

Festival gulaša povezuje austrijsku i mađarsku tradiciju, bečku izvrsnost, kuhinju sa srcem i jedno “ljuto” takmičenje. Čak 60 timova se međusobno takmiče kako bi skuvali najbolji “gulaš godine”. Stručni žiri, jedno od najstarijih udruženja mađarskih radnika (BMME, osnovan 1899.) odabraće “pobednički gulaš”. Pehar se svake godine prenosi sa prošlogodišnjeg pobednika na novu pobedničku ekipu. Gulaši će biti pripremani u kotlićima na otvorenoj vatri.


Za one koji ne obožavaju gulaš, tu su naravno brojni specijaliteti Langos, Baumkuchen, pečenje i mnoga druga jela iz  drugih zemalja. Narodne plesne grupe i  bendovi, podgrejaće ionako već dobru atmosferu i raspoloženje!

 

Četvrti dan festivala
Ćevapčići festival
Nedelja, 10. jun 2018. ( od 11:00 do 22:00h)

Za poslednji dan Donaupark festivala, ostavljeno je ono najbolje!  Ćevapčići festival se sprema da u nedelju 10. juna ugosti veliki broj posetilaca, a kraljevi roštilja tj. poznati restorani iz Beča, preuzimaju u svoje majstorske ruke “gurmanski događaj godine” u Beču.

Ćevapčići festival je odlična kombinacija koja spaja Austriju i Balkan, bečku opuštenost i “vatreni” balkanski mentalitet.

Na bini će se smenjivati brojne plesne grupe i muzičari sa  najboljom balkanskom muzikom , a naravno, bez trubača to ne nebi bilo to! Specijalni gosti biće Moša Šišić sa bendom i trubački orkestar Dejana Lazarevića. Brojne folklorne grupe igraće preko celog dana.

Dunavski park festival (Donauparkfest) je jedan od najvećih festivala na otvorenom sa besplatanim ulazom, koji organizuje tim VolXFest-a. Osim velike ponude kulinarskih specijaliteta i pića, organizovan je zanimljiv i bogat program, posebno za decu. Vazdušni dvorci za skakanje, stanice za šminkanje, duvanje velikih balona od sapunice, Taekwondo- stanica, trampolini i druge aktivnosti.

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava