“Duga noć muzeja” u Beču očekuje veliki broj posetilaca

31.08.2018

I ove godine, 19. put za redom se održava tradicionalna kulturna manifestacija “Duga noć muzeja “(ORF-Lange Nacht der Museen) na kojoj učestvuje oko 130 bečkih muzeja, a širom Austrije oko 600. Pokrovitelj i organizator manifestacije je austrijska državna televizija ORF.

U subotu, 6. oktobra 2018. godine održaće se  Duga noć muzeja u Beču, ali i čitavoj Austriji. Ovaj veoma posećen događaj u Beču se uspešno organizuje već 19. put, a podjednako privlači sve uzraste i generacije.

Osim već ustaljenih malih i velikih muzeja, koji  godinama u “dugoj noći” primaju posetioce, ove godine učestvuje i znatan broj novih muzeja koji čekaju da budu otkriveni. Što se ponude tiče, osim već postojećih postavki, mnogi muzeji će za ovo veče organizovati posebne izložbe.

Svi ljubitelji muzeja će moći da, za simboličnu cenu, posete bilo koji od oko 130 muzeja u Beču  koji učestvuju u manifestaciji Duga noć muzeja. Posetiocima muzeja će to veče na raspolaganje biti stavljena i posebna autobuska linija, koja će obilaziti najprometnije lokacije.

Duga noć muzeja počinje  u subotu 6. oktobra 2018. godine u 18:00 časova, a završava se u nedelju u 01:00 čas posle ponoći.

U manifestaciji učestvuju  muzeji, galerije i kulturne institucije, od kojih neki sadrže i programe za decu.
Pored redovnih izložbi i postavki, poseticima će na raspolaganju biti i specijalni programi.

Kupovinom samo jedne ulaznice po ceni od 15 € mogu se posetiti svi ostali muzeji koji su deo manifestacije “Duga noć muzeja.”

Regularna cena ulaznice za manifestaciji Duga noć muzeja je 15 evra, snižena cena za učenike, studente, penzionere, osobe sa invaliditetom i osobe na služenju vojnog i civilnog roka je 12 evra, dok je ulaz za decu ispod 12 godina besplatan.

Ulaznice se mogu kupiti od početka septembra na blagajnama muzeja koji učestvuje, ili na dan manifestacije na štandu “Treffpunkt Museum” na Heldenplatzu, Od trga Heldenplatz takođe kreće posebna autobuska linija koja će posetioce razvoziti do željenog muzeja. Prevoz je uključen u kartu “Duga noć muzeja”.

Pokrovitelj i organizator manifestacije je austrijska državna televizija ORF. Više informacija možete dobiti na zvaničnom sajtu Duga noć muzeja.

’Dugu noć muzeja’, zbog velikog broja posetilaca, predstavlja ’’najveću kulturnu inicijativu” na državnom nivou.

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava