Elvis u Memfisu: Počelo snimanje novog domaćeg filma (VIDEO)

23.12.2022

“Elvis u Memfisu“ je priča o proslavljenom trubaču Elvisu Bajramoviću koji ostvaruje svoj dečački san da zasvira u gradu u kome je Elvis Prisli odrastao.

Miroslav Mitić, režiser i scenarista filma Elvis u Memfisu

U Nišu je počelo snimanje filma “Elvis u Memfisu“(Elvis IN Memphis) čiji scenario i režiju potpisuje Miroslav Mitić, proslavljeni filmski stvaralac, koga publika poznaje po filmovima Zona Zamfirova i Pljačka III rajha. Film je srpsko-američka koprodukcija o trubaču Elvisu Bajramoviću iz Bojnika koji kao i njegov imenjak Elvis Prisli želi da nastupa u Memfisu.

Prve scene već su snimane u Bojniku i restoranu Vinarije Malča, a ovih dana snimaju se i scene na niškom aerodromu Konstantin Veliki. Na setu u Nišu su prisustvovali i brojni mediji, a Dragana Sotirovski, gradonačelnica Niša, posetila je filmsku ekipu i poželela im uspeh i gledanost.

Foto: Facebook Elvis Barjamovic

Glavni junak filma je Elvis Bajramović, dvostruki pobednik na saboru trubača u Guči, čija je želja iz detinjsva bila da pobedi na ovom prestižnom festivalu. On je ostvaruje sa članovima svog orkestra dva puta, i to 2019. i 2022. godine. Međutim, još jedna Elvisova želja uskoro postaje stvarnost.

Njegov san bio je da zasvira trubu i zapeva u američkom gradu Memfisu, gde je odrastao kralj roka i njegov imenjak Elvis Prisli. Pozvan je na turneju u Ameriku i dobija priliku da zasvira svoj instrument u Bi Bi King klubu.

“Uzbuđen sam i srećan. Posle osvajanja Guče za mene je ovo najvažniji trenutak u karijeri. Zahvalan sam celoj ekipi na trudu i velikoj profesionalnosti. Uskoro putujemo za Ameriku i to će, već sad znam, biti nezaboravno iskustvo”, kaže Elvis Bajramović, glavni protagonista filma.

“Zahvalan sam i svojoj tetki što nosim ime slavnog Elvisa Prislija, kralja roka. Nije tetka pogrešila!”, kroz smeh kaže Elvis.

Deo ekipe na čelu sa Miroslavom Mitićem već boravi u Memfisu gde se vrše finalne pripreme za nastavak snimanja u Americi. Pošto je reč o mjuziklu u pripremi su i pesme koje će pratiti radnju filma i koje će, po Mitićevim rečima, biti veliki hitovi. Neke od pesama biće urađene u saradnji sa velikim svetskim imenima iz sveta muzike.

„Motiv za snimanje filma je dugogodišnja želja da spojim zvuk srpske trube sa zvukom i bitom svetske muzike“, kaže za naš portal reditelj i scenarista Miroslav Mitić.

„Zapravo, ovo je izuzetna prilika za nastavak saradnje sa Elvisom Barjamovićem koja traje još od produciranja duplog albuma “Calo Pampuri” iz 2006. godine. Album smo objavili za PGP RTS , i u saradnji sa legendarnim profesorom trube Maksutom Maksutovićem sa kojim sam radio i na filmovima Zona 1 i Zona 2. To iskustvo me je ohrabrilo da donesem odluku da realizujem i ovaj film koji je u žanru mjuzikla, trenutno, veoma polularnom temom u svetskoj kinematografiji“, kaže Mitić.

Inače, Mitić je dugi niz godina živeo i radio na relaciji Los Anđeles-Beograd, a deo ekipe na filmu takođe ima veze sa Holivudom. Naime, reditelj Marko Gajić koji tokom snimanja predvodi drugu snimajuću ekipu (second unit), završio je režiju na Kolumbia univerzitetu i veoma je zadovoljan snimanjem u Srbiji.

Premijera filma “Elvis u Memfisu“ se očekuje oktobra naredne godine.

Pogledajte video sa snimanja filma “Elvis u Memfisu“

 

NAJNOVIJE VESTI – NASLOVNA OVDE

 

PROČITAJTE JOŠ I OVO:

Bili smo na premijeri “Zone Zamfirove – drugi deo”

Guča je Guča: Posetili smo Dragačevski sabor trubača (VIDEO)

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava