Senke nad Balkanom: Prva domaća serija na platformi Amazon prime

06.03.2020

Senke nad Balkanom je prva srpska serija koju je u svoju ponudu uvrstio jedan od najvećih svetskih “striming” platformi “Amazon prime”.

(c) Senke nad balkanom

Serija Dragana Bjelogrlića – Senke nad Balkanom, prva je domaća serija koju je u svoju ponudu uvrstio jedan od najvećih svetskih “striming” Amazon  i biće dostupna gledaocima širom sveta  na njegovoj platformi – “Amazon prime”.

Na Amazonu je omogućeno gledanje prve sezone – Senke nad Balkanom 1, koju je za Radio-televiziju Srbije realizovala izvršna produkcija „Kobra film“. Serija Dragana Bjelogrlića na englskom nosi naslov “Black sun” i namenjena je samo inostranom tržištu, a zbog autorskih prava nije dostupna korisnicima “Amazon prime”-a u Srbiji.

Po rečima Dragana Bjelogrlića pregovori su trajali skoro dve godine i zadovoljan je postignutim uspehom da jedna tako značajna platforma, koja sustiže NETFLIX, uvrsti u svoj sadržaj i Senke nad Balkanom. Bjelogrlić koji je reditelj i kreator serije i nada se da će uskoro na Amazon prime-u   biti dostupna i druga sezona serije.

Inače, Amazon prime pokriva tržište od preko 150 miliona pretplatnika.

“Visoka politika, lokalni interesi, novac i kriminal spajaju se zajedno u ovom trileru smeštenom u turbulentnoj Evropi kasnih 1930-ih godina”, tako je Amazon predstavio Senke  koja je u Srbiji ostvarila veliki uspeh.

Glavne uloge igraju Dragan Bjelogrlić, Andrija Kuzmanović, Marija Bergam, Gordan Kičić, Nenad Jezdić, Goran Bogda i drugi.

Na 8. Festivalu domaćih igranih serija Senke nad Balkanom  su odnele ubedljivu pobedu: za najbolju seriju 2017. godine, najbolju režiju, najbolji kostim, najbolju muziku, najbolju kameru i najbolju glumicu u sporednoj ulozi  koju je igrala Milica Gojković, za ulogu Mare.

Na portalu IMDb, Senke nad Balkanom je najbolje ocenjena srpska serija svih vremena.

Serija Ubice mog oca 1,  takođe će se uskoro prikazivati na platformi “Amazon prime”  zahvaljujući saradnji Radio-televizije Srbije sa međunarodnom distributerskom kompanijom “Global Content Enterprise” i uspešno realizovanoj prodaji licence za ovu seriju, za tržište Južne i Severne Amerike kompaniji “Olympusat”.

 

PROČITAJTE I NAJNOVIJE VESTI – NASLOVNA OVDE

 

NOVO U AUSTRIJI! Onlajn knjižara! Više od 40.000 naslova na srpskom jeziku! Kliknite na baner ispod i uplovite u carstvo knjiga!

 

 

PROČITAJTE JOŠ I OVO: 

 

Darko Perić: Glumac iz Kladova poznat u celom svetu

Miloš Biković primio nagradu od predsednika Rusije Vladimira Putina

Aleksandar Petrović – dobitnik austrijske filmske nagrade „Romy“

Holivud čeka Ivanu, da li će uspeti?

 

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava