Festival ulične hrane kod Wiener Stadthalle na otvorenom

21.09.2020

European Street Food Festival ( Evropski festival ulične hrane) održaće se u Beču, na otvorenom, kod Bečke gradske dvorane (Wiener Stadthalle) ispred paviljona E.

Foto: (c) European Street Food Festival

Za nekoliko dana konačno će doći dan kada će se u Beču održati „Evropski festival ulične hrane“ – European Street Food Festival.

Ljubitelji dobre hrane iz celog sveta mogu uživati na ovom festivalu ulične hrane koji će se održati  26. i 27. septembra 2020. godine na otvorenom kod Bečke gradske dvorane (Wiener Stadthalle), ispred paviljona E.

Ova odluka je doneta  zbog posebnih mera i pandemije korona virusa, koji osim obaveznih mera sigurnosti neće uticati na festival , a organizatori ističu da će festival biti veoma “ukusan”.

Na Evropskom festivalu ulične hrane na raspolaganju su higijenske stanice za dezinfekciju ruku, a organizatori osiguravaju poštovanje minimalne udaljenosti. Ako nije moguće održavati minimalnu udaljenost, moraju se nositi zaštitne maske.

Inače,  manifestacija European Street Food Festival  ima slogan  „Uživanje iz celog sveta“ . Ideja za ovaj festival nastala je 2015. godine i do sad su ga posetili  2,5 miliona oduševljenih gostiju!

Raznolikost i izbor različitih jela, kao i kvalitet sveže pripremljenih jela na licu mesta, jedinstveni su.

Hrana iz celog sveta znači da će posetioci moći da probaju azijska i tajlandska jela, američke hamburgere, specijalitete  s roštilja na razne načine, vegetarijanska i veganska jela, razne vrste poslastica i još mnogo zanimljivih specijaliteta iz raznih zemalja.

Na desetine kamiona za hranu, kuvari i izlagači iz zemlje i inostranstva  ponudiće delikatese  i sveže pripremljenu hranu, a na posetiocima je da samo uživaju u ovim raznosvrsnim ukusima „ulične hrane“ – direktno na licu mesta!

European Street Food Festival

26. & 27. septembar 2020 – Wien, Außengelände Stadthalle E

Subota 26. septembar  2020 od  11:00 do 22:00 časova
Nedelja 27. septembar 2020 od  11:00 do 20:00 časova

ULAZ  JE BESPLATAN!

European Street Food Festival posle  Beča putuje dalje i biće održan u brojnim gradovima Austrije.

03. & 04. oktobar 2020 – A-Köflach, Innenstadt

10. & 11. oktobar 2020 – A-Waidhofen a.d. Thaya, Thayapark

17. & 18. oktobar 2020 – A-Ternitz, Stadtplatz

 

Sve informacije  na www.streetfood-festival.eu

 

 

 

 

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava