Festival Wien Modern 2021

10.09.2021

Najveći austrijski festival savremene muzike će u 34. izdanju predstaviti inspirativne, neobuzdano subjektivne i nesvakidašnje nove produkcije.

Foto (c) Facebook Wien Modern

Ovogodišnji festival savremene muzike „Wien Modern“ koji se održava od 30. oktobra do 30. novembra 2021. godine pod nazivom „Jednostavno radi šta hoćeš“ (nem. „Mach doch einfach was du willst“) predstaviće 120 događaja u jedanaest bečkih becirkova.

Među učesnicima festivala su nemački slikar Georg Bazelic, izraelska kompozitorka Haja Černovin, austrijski muzičar Fenez, austrijski kompozitori Beat Furer i Georg Fridrih Haz, južnokorejska kompozitorka Jongi Pag-Pan, austrijske umetnice Elizabet Šimana, Andrea Sodomka i mnogi drugi.

Publika će imati priliku da posluša, otkrije i razgovara o 56 produkcija sa ukupno 80 premijernih i 30 prvih izvedbi. Ostvarenja 60 kompozitorki koja će biti na programu festivala doprinose promeni staromodnog poimanja muzike kao muškog domena.

Pored koncerata program će obuhvatati različite projekte i instalacije u muzeju mumok u Muzejskoj četvrti, umetničkom prostoru Reaktor, Muzeju istorije umetnosti i palati Koburg, dva dana otvorenih vrata u ateljejima za eksperimentalnu izradu instrumenata, dve izložbe i osam premijernih produkcija u oblasti opere, muzičkog pozorišta i plesa.

Ove godine će 38 različitih lokacija biti deo manifestacije, muzeji, univerziteti, ateljeji i pozornice. Bečki koncertni dom i Muzikferajn su partneri festivala.

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava