Film “Crna Gora – Podeljena zemlja” na Adria Film Festu u Beču

02.09.2021

Film Borisa Malagurskog, "Crna Gora: Podeljena zemlja", premijerno će biti prikazan u okviru Adria Film Festa u Beču.

Novi film srpsko-kanadskog režisera Borisa Malagurskog “Crna Gora: Podeljena zemlja” premijerno će biti prikazan u okviru Adria Film Festa u Beču, u petak, 3. septembra, u bioskopu Cineplexx Millennium City. Projekcija se održava u zajedničkoj organizaciji kompanije Adria Film, SPKD Prosvjeta i Kultur Kombinat. Projekcija počinje u 20 časova, a po završetku filma Boris Malagurski će se predstaviti publici i odvojiti vreme za odgovaranje na pitanja.

“Crna Gora: Podeljena zemlja” je dugometražni dokumentarni film snimljen uz blagoslov blaženopočivšeg Mitropolita Amfilohija i Mitropolita Joanikija. Film analizira istorijske uzroke društvenih podela u Crnoj Gori i pokušava da odgovori na pitanje ko profitira od višedecenijske polarizacije društva.

U filmu se predstavlja poslednji intervju sa blaženopočivšim Mitropolitom Amfilohijem, kao istorijski zapis od nacionalnog značaja. Takođe su intervjuisani predsednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić, ministar pravde Vladimir Leposavić, akademik Matija Bećković i istoričar Jovan Markuš.

Ulaznice za projekcije u Austriji su u pretprodaji i mogu se kupiti direktno na blagajnama bioskopa ili online putem linka:
www.cineplexx.at/film/crna-gora-podeljena-zemlja/

 

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava