Firme iz Srbije na bečkom Marketplace 2017

06.10.2017

11. kompanija iz Srbije učestvovalo je na međunarodnim poslovnim susretima Marketplace, koji su 4. oktobra 2017. po dvanaesti put održani u glavnom gradu Austrije. Stručnjacima za kupovinu proizvoda i distributerima hrane i pića iz celog sveta na Marketplace-u 2017 ovoga puta su se predstavili austrijski proizvođači hrane i pića.

Na ovogodišnjim poslovnim susretima Marktplace u Beču učestvovalo je 165 svetskih kompanija među kojima je i Srbija imala svoje predstavnike. Učesnicima su predstavljena 92 proizvođača hrane i pića iz Austrije, a tokom skupa je održano preko 1.200 poslovnih sastanaka.
Predstavnici 11 kompanija iz Srbije (Al Grosso, Beotim, DTD Ribartsvo, M&L Internationalm Metro Cash and Carry, Trijera, Ahold Delhaize Srbija, Domaća trgovina, Mercator, Silbo i Univerexport) učestvovali su na 120 sastanaka s austrijskim kompanijama. Srpske firme su imale priliku da se upoznaju sa širokom ponudom austrijskih proizvođača: vinima, slatkišima, sirevima i drugim mlečnim proizvodima , mesom i mesnim prerađevinama, organskom hranom i sokovima i proizvodima od ribe.
U plenarnom delu učesnike Marketplace 2017 pozdravili su Mihael Oter, novi direktor Advantage Austria i Michael Blas, predsednik Agrarmarkt Austria.

Marketplace 2017 održan je u organizaciji Evropske mreže preduzetništva u saradnji sa Privrednom komorom Srbije i Privrednom komorom Austrije. Poslovni susreti se održavaju već 12. godinu u Beču.

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava