Godine vrana: Promocija knjige Siniše Kovačevića u Beču

16.09.2022

Promocija knjige "Godine vrana" jednog od najpoznatijih reditelja i dramskih pisaca sa naših prostora - Siniše Kovačevića, održaće se u Beču.

U organizaciji SK Forum, u četvrtak 22. septembra 2022. godine u Beču će se održati promocija knjige “Godine vrana” jednog od najpoznatijih reditelja i dramskih pisaca sa naših prostora – Siniše Kovačevića.
Sve najbolje što je iskusio u pozorišnom, televizijskom i filmskom trodecenijskom trajanju, Siniša Kovačević je u svom romanu prvencu izneo na sofru i čitaocima podario roman kakav se odavno nije pojavio u srpskoj literaturi.

Na promociji će, uz autora, kao gost večeri biti i glumica Kalina Kovačević.

Ulaz je slobodan, ali je broj mesta ograničen i zbog toga je rezervacija mesta obavezna putem mejla office@skforum.at

Datum: 22. septembar 2022.
Vreme: 19:30h
Mesto: VHS Rudolfsheim-Fünfhaus
Adresa: Schwendergasse 41, 1150 Wien

O knjizi

Roman “Godine vrana” poznatog dramskog pisca Siniše Kovačevića je najautentičnije viđena sudbina Beograda pre jednog veka. Monumentalni istorijski mozaik u mermeru. Raskošna čitanka naše sudbine.Vreme je Prvog svetskog rata i prve godine slobode.
Jezgrovit, raskošan, precizan Kovačevićev rečnik – kao ivice sablji srpskog oficira, koje se još vitlaju po srpskim kafanama – ne daju predaha. Idući direktno u priču, u komore srca, bez raspevanih uvoda i filozofskih meditacija, čitaocu se lako otkrivaju likovi, porodični odnosi, prevare, istine, saloni, spomenici, crkve…

Sve najbolje što je iskusio u pozorišnom, televizijskom i filmskom trodecenijskom trajanju, Siniša Kovačević je sada izneo na sofru i podario slavlje čitanja.
Kovačevićev prvenac ”Godine vrana” nije proba, niti zalet, istrčavanje ili pokušaj. To je – romančina kakva odavno nije poklonjena srpskoj literaturi.

 

PROČITAJTE I NAJNOVIJE VESTI – NASLOVNA OVDE

 

 

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava