Manastir Banjska: Dobrotvorno veče u Beču za manastir na Kosovu

04.02.2015

Manastir Banjska, koji se nalazi na severu Kosova i Metohije, uskoro treba da bude obnovljen, a u Beču biće održano dobrotvorno veče u korist obnove manastira.

Klub “Pravoslavni Beč” i fondacija „Pro Oriente“, 10. februara 2015. godine u 19.00 časova, organizuje dobrotvorno veče u Beču za obnovu manastira Banjska na Kosovu i Metohiji.
U okviru programa u toku večeri biće izveden pozorišno-scenski nastup “Banjsko zlato”, u kome uloge tumače Vojin Ćetković, Nebojša Dugalić, Jasmina Stojiljković i drugi glumci.

Predstava “Banjsko zlato” poseduje i elemente narodnog pevanja i gajdaške tradicije sa Kosova i Metohije.
U muzičkom delu poznata srpska mecosopranistkinja Maja Mijatović, uz pratnju korepetitora pijanistkinje Vedrane Kovač, izvešće srpsko-vizantijske kompozicije.
Posle predstave biće upriličen prijem za sve zvanice.
Mesto održavanja manifestacije: Haus der Industrie, 1030 Wien, Schwarzenbergplatz 4.
Zbog ograničenog broja mesta molimo za prijavu dolaska na telefon 0681-10479215 ili na mejl: anmeldung@orthodoxeswien.at  

Manastir Banjska se nalazi na severu Kosova i Metohije i zadužbina je Sv. Kralja Stefana Uroša II Milutina. Manastir Banjska je u svojoj istoriji bio više puta rušen i paljen, ali je uvek bio mesto duhovnog i nacionalnog okupljanja Srba u tom kraju Kosova i Metohije. Iz tih razloga Srpska pravoslavna crkva i eparhija Kosovsko-metohijska, na čelu sa vladikom Teodosijem, želi da obnova manastira doprinese obnavljanju i očuvanju srpske vere i kulture na Kosovu i Metohiji i opstanku srpskog naroda na tim prostorima.

 

PROČITAJTE I NAJNOVIJE VESTI  OVDE

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava