Ikea: Traže se radnici za novu filijalu Beč Westbahnhof

05.04.2021
(c) Ikea

U Beču će uskoro početi sa radom nova filijala IKEA, na ulici Mariahilfer Straße, u blizini železničke stanice Westbahnhof. Kkao je planirano nova folijala će biti otvorena u avgustu i tim povodom otvoreni su konkursi za zapošljavanje novih radnika.

U ponudi su različira zaposlenja od dizajnera enterijera, prodavaca, radnika na kasi, pa sve  do kuvara u restoranu.

Zainteresovani za posao mogu se informisati na zvaničnoj stranici švedskog proizvođača nameštaja Ikea.

Koncept nove filijale IKEA je potpuno prilagođen lokaciji u centralnom delu grada, ali je posebna pažnja posvećena kupcima koji nemaju automobile. To znači da će se, kao i u svakoj drugoj prodavnici, moći pogledati svi proizvodi i predmeti, ali se mogu poneti samo one stvari koje se mogu transportovati metroom, pešice ili biciklom. Veće stvari i komadi nameštaja se mogu poručiti i dostavljaju se na adresu kupca, direktno iz logističkog centra koji će biti izgrađen u Floridsdorfu.

Nova IKEA u Beču je prva takve vrste od 350 prodavnica u svetu. U nekim drugim gradovima u budućnosti bi se radilo na sličnoj ideji da se otvaraju filijale u užem centru grada, a razlog zašto se pionirski rad odvija u Beču je jednostavan: više od 60 odsto stanovnika nema automobil, a mreža javnog prevoza je izvanredna.

Zanimljivo je da će IKEA u cetru Beča biti mesto okupljanja Bečlija i posle završetka radnog vremena prodavnice, što je predviđeno na zelenim površinama, terasama i restoranu koji će biti otvoreni čak i izvan radnog vremena.

 

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava