Jahorina u Beču: Prezentacija turističkih potencijala u IDEAHOUSE

02.11.2018

Jahorina se od ostalih skijaških centara u regionu razlikuje po kvalitetu staza i posebnom ambijentu gde podjednako uživaju i početnici i vrhunski skijaši.

Iako je protekla  skijaška sezona na Jahorini bila najuspešnija u poslednjih osam godina, uz rekordan broj od skoro 185.000 skijaša, a  letnja sezona  nadmašila sva očekivanja, Olimpijski centar  “Jahorina” nastavlja svoju uspešnu promociju  na inostranom tržištu.

Posle učešća na međunarodnoj FIS konferenciji u Cirihu, Olimpijski centar  “Jahorina” i direktor Dejan Ljevnaić sa saradnicima održaće konferenciju za stručnjake iz turizma, turističke agencije i  novinare u Beču, u poslovno medijskom centru IDEAHOUSE.

Prezentacija će se održati u četvrtak 8. novembra 2018. godine sa početkom u 19:00 časova, a organizatori su Predstavništvo Republike Srpske u Austriji u saradnji sa Zajednicom srpskih klubova u Beču. U delegaciji će biti i načelnik opštine Pale, gospodin  Boško Jugović.

Odlični rezultati, uz brojne investicije i veliki broj manifestacija, vraćaju Jahorinu u sam vrh zimskih skijaških centara u regionu, a održavanje Zimske olimpijade za mlade 2019. godine, svakako će ubrzati  put još većeg uspeha.

Povodom održavanja Zimske olimpijade za mlade 2019. godine, u Beču će se detaljno predstaviti program ove sportske manifestacije, koja je svakako  zanimljiva i Austrijancima, ako uzmemo u obzir da su oni skijaška nacija.

Učešće OC  “Jahorina”  na jednom od najvećim sajmova turizma u Evropi, FerienMesse, u januaru 2019. godine u Beču, koje će realizovati Predstavništvo Republike Srpske u Austriji, samo je još jedan vid uspešne promocije na austrijskom tržištu.

Ovo su sve važni razlozi  što OC Jahorina sa delegacijom dolazi u Beč i organizuje prezentaciju turističke ponude i važnih manifestacija.

Kad: Četvrtak, 8. novembar 2018. godine u 19:00 časova
Mesto: Poslovno – medijski centar IDEAHOUSE
Adresa: Führichgasse 12, 1010 Wien

Prijavu dolaska možete izvršiti putem broja telefona +43 1 512 12 67  ili  pr@rep-srpska.at

Jahorina ponovo na mapi evropskih skijališta

O interesovanju  za Jahorinu na austrijskom tržištu doprinele su brojne promocije, a jedna od njih je i učešće na međunarodnom sajmu turizma FerienMesse, koji je u Beču održan od 11. do 14. januara 2018. godine i  na kojem je nastupilo čak 850 izlagača iz 80 zemalja sveta.

“Ove godine je poseta na štandu premašila sva naša očekivanja, a najveće interesovanje je izazvao Olimpijski centar Jahorina. To je i razumljivo jer je zimska sezona veoma atraktivna za Austrijance koji s velikim užitkom provode odmor na skijanju. Nadamo se da će isto tako biti i na sledećem sajmu od 10.-13. januara 2019 u Beču”, kaže šef Predstavništva RS u Beču, mr Mladen Filipović.

” Veliki broj pripadnika dijaspore takođe treba uvrstiti u veliku potencijalnu grupu posetilaca, jer vole Jahorinu i zbog svih sadržaja koja ona nudi, i zbog  nekadašnje Olimpijade koja je još uvek u sećanju ljubitelja zimskih sportova”, dodaje Filipović.

 

Ono što se svakako dovelo Jahorinu u žižu interesovanja je mora i novi menadžment i tim, na čelu sa direktorom Dejanom  Ljevnaićem,  koji je na jedan novi način “probudio” Jahorinu. Za samo 365 dana, koliko je novi menadžment na funkciji, urađeno je mnogo toga, a rezultati govore da je to bio pravi put.

“Za mene to nije iznenađenje, jer sam od početka verovao da Jahorina ima veliki potencijal i da ima najbolji odnos cene i kvaliteta. Bilo je potrebno da prođe samo jedna sezona da to pokažemo i da svi to prepoznaju” izjavio je direktor OC Jahorina Dejan Ljevnaić, na nedavno održanoj konferenciju povodom 365 dana uspešnog rada novog menadžmenta i zvaničnog puštanja u rad vještačkog jezera na vrhu platoa Poljice.

Osim  nadmorske visine od 1916 metara, zbog čega je veoma zdravo i prijatno provoditi zimske dane na Jahorini, ovaj skijaški centar se može pohvaliti najsavremenijim sistemom za osnežavanje kojim je povezano celo skijalište  40 km alpskih i 10 km nordijskih staza. U svakom trenutku, perfektno uređene staze su povezane najsavremenijim žičarama za prevoz skijaša i bordera, koje su ukupnog kapaciteta oko 13. 000 skijaša na sat.

Izgradnja novih staza i njihovo osnežavanje su bili osnova da se Jahorina kandiduje za održavanje Evropa kupa za sezonu 2019/2020.

Uspostavljena je i saradnja sa Slovenijom. Naime, ski pas sa Jahorine važi i u slovenačkim ski centrima i obrnuto. Ski pas iz slovenačkih ski centara važi i na Jahorini.

Najmlađim skijašima  je u poslednje vreme posvećeno  najviše pažnje i za njih su pripremljena dva ski vrtića sa pokretnom trakom, tjubing stazom i zabavnim rekvizitima za najmlađe. Ski vrtići su pravo mesto u kojima najmlađi skijaši i početnici mogu da naprave svoje prve skijaške korake i beskrajno se zabave na snegu.

Zimske olimpijade za mlade 2019. godine održaće se u Sarajevu i Istočnom Sarajevu od 09.-16.02.2019. godine, a Jahorina će biti domaćin za takmičare u alpskim disciplinama slalom i veleslalomu.

Osim sportskih manifestacija, Jahorina je poznata i po održavanju muzičkih manifestacija. Osim “Festivala 84” koji je u martu ove godine izazvao veliko interesovanje,  u predstojećem periodu na Jahorini se održavaju brojni koncerti i događaji:

-Koncert CECE RAŽNJATOVIĆ –  1.12.2018. (otvaranje sistema za osnežavanje)

-Ski opening 13.-16.12.2018.

-Koncert Crvene Jabuke 15.12.2018.

-Koncert LEPE BRENE 28.12.2018.

-EXIT – “FESTIVAL 84” Mart 2019.

-Red Bull Home Run, februar 2019.

-Trka poznatih, mart 2019.

Gostima, pored izuzetne zabave, na raspolaganju stoji i veliki broj mogućnosti za uživanje u zimskim sportovima, kao i raznovrsne vrste smeštaja: od apartmana, preko vikend-kuća, do vila i savremenih hotela.

Više informacija na zvaničnoj internet stranici Olimpijski centar Jahorina. 

 

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava