Olimpijada za mlade: OC Jahorina jedan od domaćina velikog sportskog događaja

06.02.2019

Olimpijada za mlade 2019.  je najveći sportsko-kulturni događaj, a Olimpijski centar Jahorina je spremna da bude domaćin  kako i dolikuje ovako velikom sportskom događaju.

(c) Fb Olimpijski centar Jahorina

Evropski omladinski olimpijski festival (EYOF) koji će u Bosni i Hercegovini okupiti više od 1.700 mladih takmičarki i takmičara iz 46 država održaće se od 9. do 16. februara 2019. godine u Sarajevu i Istočnom Sarajevu. Svečana ceremonija otvaranja takmičenja pod motom “We create together” (Stvaramo zajedno) biće održana 10. februara na Olimpijskom stadionu Asim Ferhatović Hase u Sarajevu sa početkom u 19:00 časova.

Olimpijada za mlade 2019  je najveći sportsko-kulturni događaj, a Olimpijski centar Jahorina je spremna da bude domaćin  kako i dolikuje ovako velikom sportskom događaju.

Zimski evropski olimpijski festival najveći je sportski događaj za mlade sportiste od 14 do 18 godina, a svakako i najveći sportski događaj u BiH, nakon Zimskih olimpijskih igara u Sarajevu 1984.godine. Takmičenja i alpskom i nordijskom skijanju će se održati na Jahorini i Dvorištima dok će se karling održati u Peki dvorani na Palama.

 

(c) Fb Olimpijski centar Jahorina

Ulazi u sastav Evropskog olimpijskog komiteta, koji ga i organizuje, a pod pokroviteljstvom je Internacionalnog olimpijskog komiteta.
Ovaj događaj je trebao biti održan u Sarajevu  2017. godine, ali je sa turskim Erzurumom zamenjena organizacija za 2019. godinu. U subotu 16. februara, spustiće se olimpijska zastava i biće predata  zvaničnicima EYOF 2021. iz finskog Vuokkatija.

U znak ovog prestižnog takmičenja za sve ljubitelje planine Olimpijki centra Jahorina pripremila je nesvakidašnje olimpijske popuste kako bi svi posetioci kao i takmičari osjtili olimpijski duh koji će biti prisutan tokom svih dana trajanja EYOF 2019.

 

OC Jahorina daje Olimpijski popust od 06. do 14.02.2019. godine na sve karte koje se kupe i iskoriste u navedenom terminu:

9 – dnevnu kartu, 8 – dnevnu kartu, 7 – dnevnu kartu – popust 50%;

6 – dnevnu kartu, 5 – dnevnu kartu, 4 – dnevnu kartu – popust 40%;

3– dnevnu kartu, 2 – dnevnu kartu, 1 – dnevnu kartu – popust 30%;

Poludnevna popust 20%;

Popusti ne važe na karte za panoramsku vožnju, vrtić i noćno skijanje kao i na porodični paket ski karata.

 

Humanitarna trka u Olimpijskom centru Jahorina

Otvorena mreža i Olimpijski centar Jahorina organizuju humanitarnu trku, 24. februara 2019. godine sa početkom u 11:30 časova. Humanitarna trka u dve kategorije, prilagođena deci i odraslima, skijašima i borderima će se održati na platou Poljice na Jahorini i sva prikupljena sredstva od trke idu u humanitarne svrhe, za spas teško obolele dece iz Programa OTVORENE MREŽE.

Za sve, koji budu na Jahorini, prijave i uplate će se vršiti od 23. februara sa minimalnom cenom učešća od 20 KM. Svoje mesto na trci možete rezervisati  na zvaničnom internet sajtu Olipijski centar Jahorina, a uplatu možete izvršiti zaključno sa 24. februarom do 10:30 časova. Prva tri mesta u obe kategorije na trci očekuju vredne nagrade.

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava