Karijera: Sajam u Beču za obrazovanje i obuku u medicinskim profesijama

28.03.2019

Koje sve mogućnosti imate u obrazovanju i zaposlenju u medicinskim profesijama predstaviće brojni izlagači na sajmu Karrieretage 2019.

(c) pixabay

S obzirom na to da je, prema podacima Lekarske komore,  starosna struktura lekara u Austriji nepovoljna i da će za 10 godina 48% njih biti u starosnoj dobi za penziju, zanimanja u zdravstvu mogu biti jedno o najtraženijih u budućnosti.

Pri tom treba imati u vidu i činjenicu da broj stanovnika u Austriji raste, a povećava se i prosečna životna dob, što sve iziskuje veći broj lekara. O tome smo pisali u prošlom tekstu ovde.

Zato nije na odmet posetiti sajam Karrieretage 2019 za obrazovanje i obuku u medicinskim profesijama. Sajam će se održati  u Beču  28. i 29. marta 2019. godine  i sadrži  stručne obuke, primere obrazovanja i obuke u zdravstvenom sektoru. Na sajmu posetioci mogu dobiti važne informacije o karijeri u medicinskim profesijama jer se radi o jednom od najvažnijih sajmova u ovoj oblasti.

 

Prvi dan sajma Karrieretage 2019

Fokus teme: Negovanje i kontinuirano obrazovanje u zdravstvenom sektoru
Ciljna grupa: Stručnjaci za medicinske sestre i oni koji su zainteresovani za obrazovanje i obuku u zdravstvenom sektoru

 

Drugi dan sajma Karrieretage 2019

Fokus teme: Medicinske i farmaceutske profesije
Ciljna publika: studenti medicine i farmacije, kao i lekari i farmaceuti

Brojni izlagači iz medicine, istraživanja, industrije, obrazovanja i servisa predstaviće na sajmu celi niz usluga. Predavanja, praktični saveti iz svakodnevnog radnog medicinskog života i saveti  za uspešnu karijeru, takođe će biti zastupljeni na sajmu.

Datum: 28. i 29. mart 2019. godine
Vreme: Svakog dana od 11:30 do 17:30 časova
Adresa: Van-Swieten-Saal der Medizinischen Universität Wien, Van-Swieten-Gasse 1a, 1090 Wien
Registracija: Online ili direktno na ulazu sajma

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava