Informativno veče: Obrazovanje, zaposlenje i profesija mladih u Austriji

30.01.2019

Informativno veče u Beču na raznovrsne teme koje se odnose na mlade i njihove šanse za zaposlenje, profesiju i ispravan odabir škole za učenike.

Prema podacima Privredne komore Beča, oko 90 odsto dece poreklom iz bivše Jugoslavije se ne upiše na vreme u srednje stručne škole ili na praksu u austrijskim kompanijama, zbog čega njihovim roditeljima preti novčana kazna u iznosu i do 1.000 €.
Kako bi se takve negativne društvene pojave sprečile Integracioni fond Austrije, Privredna komora Beča u saradnji sa waff-om i udruženjem građana Privileg, koje našim ljudima pruža besplatnu pravnu pomoć na maternjem jeziku, organizuju informativno veče sa ciljem da širu javnost upoznaju sa odredbama novog Zakona o obaveznom školovanju, procedurama i rokovima.

PROČITAJTE JOŠ I OVO: Mladi moraju da se obrazuju do 18 godina!

Informativno veče održaće se 12. februara 2019. godine sa početkom u 18:30 sati ( dolazak u 18:00), sa brojnim temama koje se odnose na mlade i njihove šanse za zaposlenje, profesiju i ispravan odabir škole za učenike.

Na informativno veče mogu doći i roditelji i njihova deca koja su rođenja od 2002. do 2004. godine.  Ulaz je besplatan.

Teme koje će biti predstavljene na informativnoj večeri:
-Koje su mogućnosti za decu posle osnovne škole?
-Koje sve mogućnosti postoje posle prekida školovanja?

Ostale teme:
– Kako doći do diplome kada ste u radnom odnosu – pomoćni radnik (Hilfsarbeit)
–  Policija nudi nova radna mesta i pruža informacije o mogućnosti školovanja / obrazovanja u policiji

Na ova i još mnoga druga pitanja možete dobiti odgovore ako prisustvujete informativnoj manifestaciji na kojoj će biti reči o radu, zapošljavanju i obrazovanju mladih u Austriji. Stručnjaci i savetnici Vam stoje na raspolaganju za sve informacija koje su u vezi sa ovim temama.
Informativno veče je u organizaciji Austrijskog fonda za integraciju i Bečke privredne komore u saradnji sa waff-om i udruženjem Privileg. 

Datum: 12. 02. 2019.
Vreme: 18:00 – 20:00
Mesto: Österreichischer Integrationsfond
Adresa: Integrationszentrum, 1030 Wien, Landstraßer Hauptstr. 26 ( Veranstaltungssaal C.1.1)

 

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava