Nova godišnja karta za prevoz „WienMobil“ sa mogućnošću elektronskog plaćanja

12.02.2015

Karta „WienMobil“ je nova alternativa u odnosu na postojeću godišnju kartu za prevoz, koja će i dalje postojati u svom dosadašnjem obliku.

Od 1. marta 2015. godine Bečke linije nude godišnju kartu za javni prevoz „WienMobil“ sa dodatnim funkcijama. Ona košta 377 umesto 365 evra, ali se zato sa njom mogu plaćati vožnje taksijem, korišćenje podzemnih garaža, troškovi za punjenje električnih automobila i korišćenje javnih biciklova u gradu, Citybike.

Nova karta „WienMobil“ je alternativa u odnosu na postojeću godišnju kartu za prevoz, koja će i dalje postojati u svom dosadašnjem obliku. Nova ponuda treba da olakša stanovnicima Beča da efikasnije kombinuju i plaćaju razne ponude u saobraćaju.

Veća korist uz doplatu

Gradska javna preduzeća, koja su nadležna za ovaj projekat, su uložila u njega 2,5 miliona evra. Karta se može naručiti od 1. marta, i to isključivo putem interneta u onlajn prodavnici karata Bečkih linija (Onlineticketshop). Oni koji već poseduju još važeću redovnu godišnju kartu mogu, uz doplatu, da u svako doba pređu na novu kartu. Nova trajna karta onda ne važi više samo kao godišnja karta za prevoz, već se njome mogu elektronskim putem plaćati usluge u svim garažama Wipark, na stajalištima za iznajmljivanje biciklova Citybike, na stanicama za punjenje električnih automobila Wien Energie, kao i za vožnju taksijem.

Popusti u javnim garažama

Korisnici moraju da ostave podatke o svom računu u banci, zato što se nastali iznosi automatski skidaju sa računa korisnika. Osim toga, korisnici će od svake firme dobiti na kućnu adresu račun za ostvarene usluge. A da bi sve to bilo još atraktivnije, postoji mogućnost dobijanja određenih popusta. Tako se recimo račun za korišćenje javnih garaža umanjuje za 14%, dok je popust prilikom punjenja električnih automobila 10%. Citybike se može koristiti dnevno po jedan sat besplatno, a nema ni jednokratne takse za prijavljivanje.

 

PROČITAJTE I NAJNOVIJE VESTI – NASLOVNA OVDE

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava