Bečki metro: Zatvara se stanica Pilgramgasse na liniji U4

02.02.2019

Bečki metro tj. delovi linije U4, u narednom periodu, imaće znatne izmene zbog rekonstrukcij pojedinih stanica i radova na produženju linije U2.

(c) Wiener Linien

Gradsko saobraćajno preduzeće Beča, Wiener Linien, ulaže značajne napore i sredstva kako bi se poboljšao gradski saobraćaj i još više građana motivisalo da za obavljanje poslova u gradu koriste javni prevoz, a ne vlastiti automobil. Na taj način treba, pogotovo u zimskim mesecima, da se poboljša kvalitet vazduha u glavnom gradu Austrije, koji je već i sada na zavidnom nivou.


Zatvaranje stanice Pilgramgasse

Već 3. februara kreću radovi  na jednom delu linije 4 podzemne železnice. Od tada, pa sve do 31. januara 2020. godine vozovi linije U4 neće stajati u stanici Pilgramgasse, koja će, dakle, biti zatvorena čitavih godinu dana. Razlog tome su radovi na produženju linije U2 koja će se za par godina u ovoj stanici ukrštati sa linijom U4.  Do tada će stanica biti kompletno obnovljena, uključujući i nove perone. Neizmenjen ostaće samo izlaz koji je rađen prema nacrtima poznatog arhitekte Ota Vagnera.

Putnicima se preporučuje da koriste najbliže stanice U4 (Kettenbrückengasse i Margaretengürtel) ili autobuske linije 12A, 13A, 14A, 57A i 59A koje će saobraćati u češćim intervalima.

Još jedna važna informacija je i to da će 3. februara2019. od 19.30 sata do kraja redovnog reda vožnje biće obustavljen kompletan saobraćaj na liniji U4 između stanica Landstraßa i Hütteldorf. Za to vreme putnicima će biti na raspolaganju vanredna autobuska linija U4E.

Sanacija stanice Roßauer Lände

U periodu do otprilike kraja juna 2019. godine obaviće se sanacija stanice Roßauer Lände na liniji U4, pri čemu neće biti obustavljen redovan saobraćaj metroa.

Vozovi u pravcu Heiligenstadt  se neće zaustavljati u toj stanici, dok će u smeru krajnje stanice Hütteldorf putnici, kao i do sada, moći da normalno da ulaze i izlaze iz vozova.

Osim koloseka, saniraće se i kompletna zgrada stanice koja će za sve vreme radova biti dostupna bez barijera (dakle i za invalidska i dečija kolica i sl.)


Ostali radovi i prekidi u saobraćaju 2019.

  • Juli i avgust: Prekid saobraćaja između stanica Längenfeldgasse i Karlsplatz
  • Radovi na koloseku između stanica Margaretengürtel i Pilgramgasse kao i između Kettenbrückengasse Karlsplatz

40 godina „zelene linije“

Ove godine, 15. avgusta, bečki metro U4 proslavio je svoj 40 jubilej, od kada je 1978. godine  prvi put pušten u saobraćaj,  i  to od Heiligenstadt-a do Karlsplatz-a. Danas je linija U4 dužine 16,5 kilometara i treća najduža metro  linija u Beču.

(c) Wiener Linien

Bečki metro U4 prevozi svoje putnike kroz ukupno 20 stanica, i to  od Karl-Mark-Hof-a u Heiligenstadt-u do kapija zoološkog vrta (Lainzer Tiergarten) u Hutteldorf-u. Takozvana „zelena linija“  ne predstavljaju samo boju metro linije, već ima  i posebno značenje jer se neki od najlepših parkova i zelenih površina Beča nalaze se trasi metroa  U4.

 

PROČITAJTE I NAJNOVIJE VESTI  OVDE

 

PROČITAJTE JOŠ I OVO:

Novi bečki tramvaj: Flexity dolazi 2018.!
Vienna Ring Tram: Bečka atrakcija žuti tramvaj

Bečki metro: Generalna zabrana konzumiranja hrane

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava